The Fransson Sunday Show

Jodå, jag ska hugga tag i Sunnanås målexplosion – men vi avhandlar division III Norra och en annan osannolik händelseutveckling först. Morön tog bussen till Norrbotten och spelade ut Ohtana/Aaupua – i en halvlek. Tipset för skytteligasegern, Thomas Markström,  snabbade sig och satte 1-0 i första minuten, Morön gick upp till 3-0 – sedan satte hemmalaget sex raka och de dryga 30 milen hem blev ännu tyngre.

ooo

Islossning är snäppet mindre klyschigt än ketchupeffekten. Just därför använde jag det i mina önskningar i går och just därför använder jag det i dag igen – men kanske mest för att det beskriver Sunnanå ganska exakt i andra halvlek. Linda Franssons löpstyrka rev upp köttsår i  Stattena-försvaret som gick in i väggen fullständigt, och Sunnanå gjorde fyra mål för första gången sedan Kristianstad kom upp i fjol.

4-5-1-uppställningen som inledde säsongen har förvandlats till klassiskt 4-4-2, och sett till spelarmaterialet som finns är det ett givet val. Carina Holmlund var visserligen näst bäst på planen i dag och Matilda Forslund har massor av fotboll i sig, men ingen av dem är de naturliga yttrar som 4-5-1 kräver. Nu har de andra roller bakom Kate Gill/Fransson som anfallspar och succén har ju inte låtit vänta på sig.

Förra året vann Sunnanå fair play-ligan, i år gör de allt för att undvika det. Med nio varningar har SSK flest i damallsvenskan.
– Då leder vi ju nån liga i alla fall, skrattar Sanna Frostevall som drog på sig den nionde.

ooo

På annat håll räddade Skellefteå FF:s reservmålvakt Jonathan Johansson tre poäng åt Sunnanå-herrarna (3-1 mot Bureå) och samarbetsavtalet börjar löna sig. På så sätt har FF en ersättare om Fredrik Enberg går sönder och Johansson får speltid i fyran. Dessutom kan spelare som Erik Andersson – två mål i dag – utvecklas på tempostarka division I-träningar. Positivt för de flesta, alltså – utom för Bureå.

Nykomlingarna Medle orkade inte upprepa premiärens skrällseger mot Rönnskär; utan en skadad Mikael Berggren blev det 0-4 i Betsele.

ooo

Norrfemman bjöd inte på särskilt uppseendeväckande stoff. Fromhedens gräsplan brukar tina fram tidigt och enligt rapporter var den ”helt okej” när Åmliden och Jörn spelade 3-3. Burträsk slog Morön City – knappt resultatmässigt men övertygande spelmässigt – och Ljusvattnet vann utan att spela bra.

Bloggkollega Ruuth vurmar gärna för vår fina fotbollsrapportering och jag ska ju inte vara sämre. Här har ni länkarna – artiklar, referat och notiser – från helgens bevakning, uppifrån och ned som alltid.

Damallsvenskan:
Sunnanå showade till seger.

Division I, herrar:
Umeå FC saknade kämpaglöd.
Skellefteå FF ännu segerlöst i division I.

Norrettan, damer:
Blekt Umeå Södra förlorade.

Division II, herrar:
Ersboda kryssade mot Piteå.

Robertsfors och IFK Luleå delade på poängen.
Mariehem förlorade mot Boden.

Division II, damer:

Lundström fixade poängen åt Åkullsjön.
Damtvåan omgång 2.

Division III, herrar:

Norsjö vann hemmapremiären.
IFK Kalix – Tegs SK.
Ohtana/Aaupa FF – Morön BK.
IFK Timrå – Sandåkerns SK.

Division III, damer:

Damtrean omgång 1.

Division IV, herrar:

Norra: Andra omgången i norrfyran.
Södra:  Fasta och sena i söderfyran.

Division V, herrar:

Norra: Norrfemmans premiäromgång.
Södra:  Söderfemman: Omgång 1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *