Lördagsdraget

Japp. Det hann bli söndag innan jag sammanfattade lördan.

ooo

Var och såg Ersboda-Infjärden på Gammliavallen. Ersboda hade kunnat vinna med 12-0 om de hade varit riktigt på tå. Nu blev det solklara 6-0 mot ett oerhört tamt Infjärden. Bortalaget hade borta sina bästa spelare och hade absolut ingenting att sätta emot Ersboda.

Daniel Larsson hetast av alla med två mål, två ass och en ordnad straff. ESK-forwarden är ju dyrast av alla i sitt lag i VF-coachen, och man kan säga att han betalade av direkt.

– Det var ett ganska högt pris på mig, men jag tycker det var ett reapris, säger Larsson med glimten i ögat.

Nåväl. 6-0 kan ju se imponerande ut på pappret men mot ett bättre lag hade Ersboda straffats hårt för sitt slarviga passningsspel och understundom kaotiska, nerviga försvarsspel. Men nu förstår ju även jag att det är svårt att vara på tå när man känner att motståndaren är så vansinnigt underlägsen och den här dagen var nog segern viktigast av allt.

ooo

Ersboda jublade nog även högt över Mariehems skrällvändning mot IFK Luleå. 0-2 till 3-2 på 10 minuter! Snacka starkt. Göran Lundgren nickade in 1-2, Erik Larsson tryckte in 2-2 på hörna och Rikard Bojang satte 3-2 i slutminuterna.

Mariehem hade en till tre fjärdedelar ny backlinje för övrigt.

Robin Olovsson, Gustav Kallin, Marcus Lindh och Ludvig Bohlin lirade i backlinjen och gjorde det riktigt stabilt. De visar på en tillit till varandra och var riktigt kul att se, säger MSK-tränaren Jonas Wikström.

ooo

På tal om tre mål och segrar. Robertsfors bröt ner Sollefteås försvarsmur och vann med 3-1 borta på Nipvallen, starkt.

– Förra helgen mot IFK Luleå var en av de bättre div II-matcherna jag sett, den här matchen var tvärtom. Planen tillät inget passningsspel, det var svårbemästrat, säger Samir Kanlic.

– Det var en enorm laginsats. Vi var prickfria försvarsmässigt och har klasspelare i anfallet. Vi vinner rättvist, inget snack om saken.

ooo

Sunnanå nu. Det är stabilt nanting nu i laget. Nollan hölls för fjärde matchen i rad och Piteå lyckades bara få i väg två avslut på hela matchen. Det vittnar om klass. Och även om de senaste två segrarna mot Piteå och Stattena varit planenliga är det sådana lag Sunnanå hade problem att slå förra säsongen. Men nu kommer segrarna och Sunnanås försvar får nog rankas som seriens bästa just nu.

ooo

Skellefteå FF har det värre. Ny förlust i går och nu har laget tre raka torsk. Rainer Eskelinen pratar om att laget hänger med spelmässigt men tappar fokus ibland. Det brukar vara så i bottenlag som inte räcker till fullt ut. Man kan vara bra med – men sedan släpper man in vad man som förlorare brukar kalla ”skitmål”.

ooo

Gårdagens skräll får väl annars sägas vara Sandåkern som helt plötsligt fick utdelning och 4-2-slog Kubikenborg hemma. Det finns hopp väst på stan i Umeå.

ooo

Mer noteringar. Elin Lundström verkar vara i en hysterisk form. Två mål för andra matchen i rad när Åkullsjön nu 5-0-slog Sörböle hemma. På tal om hysterisk form. Furunäs/Bullmark följde upp sin premiärseger i söderfemman mot Hörnsjö/Rundvik med 7-0 och krossade Lövånger/Uttersjöbäcken 8-1 i går. Seriesegrarkonkurrenten Obbola var inte mycket sämre när de 6-0-slog Tavelsjö hemma. Rönnskär tog sin första trea i går när de 3-0-slog Boliden. Men inget mål av Mattias Lundberg.

ooo

UFC möter Syrianska Keruba borta i dag. Varken Danny Persson, fot, eller Erik Sandvärn, ljumske, är med i UFC-truppen. UFC kommer för övrigt att bara spela med en forward i dag för att få lite stadga bakåt och stänga igen mittfältsytorna. Men någon startelva släpps inte till pressen.

oooNej, nu får det räcka. Måste jobba med morgondagens tidning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *