Valuta för entrépengen

Det kostar 80 kronor att betala sig in på en division I-match i Skellefteå. För 80 spänn får du en knapp Calskrove, du får sex liter bensin – eller så får du möjligheten att bevittna en berg-och-dal-bana av dramatik som aldrig ville ta slut. Vi såg tre fantastiska mål, TV-puckshögar och framförallt – nackskott, dråpslag, kalldusch och förmågan att reagera på det.

Det är när man som nykomling i enorm poängnöd släpper in ett skitmål på övertid efter tre raka förluster som karaktären testas. Många skulle söka fel och hitta syndabockar, andra skulle skylla på domare och oflyt. Skellefteå FF valde ett tredje alternativ; att göra det bästa av situationen och fokusera på matchen. Det gav en poäng i dag efter Matti Kilpeläs 3-3-kvittering och det gav definitivt ett kvitto på att Skellefteå har den mentala styrkan att klara av division I.

Då återstår bara skickligheten på planen och där finns, som alltid, saker att jobba på. Målvakten Fredrik Enbergs taffliga ingripanden vid två av målen höll på att kosta poäng i dag och bredden är inte fantastisk.
Linus Almqvist kom hem sent från Lycksele i går kväll efter match med Sunnanå. Linus var inte dålig i dag, men det går inte att begära att en spelare ska klättra tre divisioner över en natt. Det måste simpelt nog finnas spelare som håller på varenda position.

ooo

Skellefteå FF fortsätter ju sin spännande satsning på direktsändning av hemmamatcherna över internet, och kommentatorn samt allt-i-allon Adam Stighäll hade svårt att dölja sin lagsympatier när Kilpeläs bredsida gick in.
– Hörde du ut eller? Vi hade försökt vara ganska opartiska under matchen, men när det blev 3-3… då brast det, säger Stighäll.

ooo

Hur nära är Emil Lindblad Kernell en startplats nu? Där snackar vi spetskvaliteter på bänken. 2-2 var klass rakt igenom, precis som Valsta Syrianskas två första mål. Fortfarande slås jag av vilka skillnader det är mellan norrlandstvåan och ”sverigeettan”.

ooo

Till sist – Rainer Eskelinen är inte känd för att skapa rubriker med sina uttalanden. När Matti Kilpelä behandlades illa efter målet tände han dock till.
– Jag gick fram till domarna efter matchen och påtalade att deras 23:a (Pierre Yaghleji) var framme och stämplade Matti efter målet. Han var ett riktigt svin, dundrade Rainer.
Kilpelä var mer fåordig om incidenten.
– Han var framme och stämplade mig, ja. Varför? Det vet jag inte, han höll inte på så under matchen, sa finländaren och ryckte på axlarna.

ooo

Skellefteå FF avhandlat – då vandrar vi över till trean. Morön hade säsongens tyngsta bussresa i benen när matchen blåstes igång på Lombia IP. Kanske var det därför Kiruna tog ledningen direkt och kanske var det därför som Kiruna kvitterade, men däremellan passade Tomas Markström på att sätta två mål.

Och ja, Markström är fortfarande mitt tips för skytteligasegern…

ooo

Vi sticker emellan med femman och en annan målskytt. Myckles forward Erik Jansén, som under försäsongen och första seriematchen hade det imponerade målsnittet på två mål per match, har visserligen lugnat ned sin målfabrikation en smula, men han har inte glömt bort den ädla konsten. I dag drog han på ett långskott i ribban som studsade i ryggen på Morön Citys målvakt Erik Lundgren och över mållinjen till 2-0.

Alla mål räknas, särskilt för en anfallare.

ooo

Fyran så, och forna storlaget (nåja) Bureå tog sin första poäng i fyran via 1-1 borta mot Rönnskär. Det kunde ha varit tre om inte Rönnskär fått en straff med sig i andra halvlek.
– Tveksamt. En av våra backar knuffade en forward och domaren ansåg att det var straff, säger Bureås tränare Peter Helsing.
Hans kollega i Rönnskär, Joacim Ekefjärd, var naturligtvis av en annan åsikt.
– Det var flera straffsituationer i andra och domaren blåste på en av dem, säger Ekefjärd.

ooo

Avslutningsvis får Conny Lindström, journalist, sista ordet. Visst har tidningen UNT en lite tokig stavning av Uppsala, men gäller det alla ortsnamn…?  

Skelhel? Njae, det funkar inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *