Kalvar på grenbete – eller?

Ah, härligt. Solen sken, gräset var grönt och sikten klar; fröjden lyste i ögonen hos oss alla och humöret höjdes avsevärt när Sunnanå äntligen tog steget från plast till äkta vara.

Nog orerat om journalisternas arbetssituation och de enorma differenserna mellan pressbåsen på Norrvallas två planer (kort sagt: ett är totalt värdelöst, det andra är helt okej), och över till fotbollen som presterades på samma matta. Underlaget var nytt, Sunnanå likaså till viss del – för det var långt ifrån samma vägvinnande spel som har givit tre imponerande segrar som slog Kristianstad i dag. Snarare vann SSK på ett mastodontskott av Carina Holmberg, en hyfsat stabil backlinje och rätt mycket tur.

Två ljuspunkter att ta fasta på:
* Minut 60. Kristianstad kontrar med Sofie Andersson vid bollen, men hon fastnar på ett ben djupt till vänster om straffområdet. Vem som står i vägen? Perpetua Nkwocha som tagit en 40-metersrusch á la Michael Essien från sin ursprungliga position på offensiva mittfältet.
* Minut 89. Stundtals utskällda Kate Gill plockar ner en hög boll, håller undan en försvarare och låter laget vila innan hon slår en öppnade passning till höger. Gill blir aldrig en avslutare, men som target är hon ovärderlig.

Alla missade tremeterspassningar och flicklagsmisstag sparar vi till en annan dag – så länge Sunnanå tar tre poäng är ju faktiskt ingen skada skedd.

oo0

Ni vet vad Lisa Renberg och Robbie Fowler har gemensamt sedan tidigare; nu stoppar vi in Jonas Lindgren i samma gäng. Drängsmark/Ostvik mötte Byske i ett derby i norrfemman och Lindgren hade lekstuga.

Lindgren ’55, ’57, ’59.

Att han behövde en minut extra ursäktas av att han redan gjort mål i första halvlek. Matchen? 9-0 till Drängsmark/Ostvik.

ooo

Ett snäpp uppåt hittar vi Medle som klättrade till andraplatsen efter 5-0 mot Bergsbyn. Medle norrfyrans positiva överraskning och Rönnskär samt Bureå de två negativa är väl de extremt tidiga slutsatser man kan dra så långt.

ooo

En blick över Nordsjön ger oss andra konklusioner:
* Newcastle har påbörjat fritt fall genom seriesystemet.
* Alan Shearer har hamnat i ”bra spelare, usel tränare”-facket.
* Hur trogna är ”Englands bästa supportrar” när oglamorösa och trista lag som Doncaster och Leic… erm, Blackpool kommer på besök?

Mycket Newcastle, alltså – precis som det ska vara en dag som denna.

ooo

Dagens länk, dagens fråga och dagens självinsikt inbakat i samma deg.

Kristianstad DFF:s officiella hemsida. Vad är det som händer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *