Seriefinal och Varmin

Japp, lade just ut en grej om Johanna Rasmussen som kan missa seriefinalen mot Malmö i kväll.

Blir det så är det givetvis ett avbräck för UIK som inte bara förlorar sin enda naturliga vänsterfot utan även tappar en formtoppad, klok och taktiskt skicklig ytter som precis som övriga laget visat storform på slutet.  Kan inte Rasmussen spela kastas frejdiga Sofia Jakobsson in i stället. Inte så illa, Jakobsson är en bra löpare och totalt o-öm i sitt spel.

Snackade kort med Mika Sankala om matchen. Han var övertygad om seger.

– Det kommer säkert bli en jättetuff och tajt match, men jag är säker på att vi kommer att vinna.

Seriefinalen sänds för övrigt på TV4 Sport och börjar 19.15.

ooo

Över till Umeå Södra nu. I dagens papperstidning hade vi en grej om Mathilda Varmin. Södraforwarden skadade ju sig i matchen mot Sundsvall i söndags men det var ingen revbens- eller nyckelbensskada som man först trodde utan betydligt allvarligare. Varmin fick nämligen Sundsvallsmålvaktens ena knä rakt in i nedre delen av bröstkorgen och fick en bristning och blödning i levern av smällen. Hon flögs med ambulanshelikopter till Norrlands Universitetssjukhus där hon lades in på intensiven.

Men. Som tur var verkar det ha gått bra. I går eftermiddag/kväll fick hon nämligen flyttas från intensiven och läget betecknades som stabilt. Varmin blir dock kvar på sjukhuset ett antal dagar efter den riktigt otäcka skadan.

ooo

Lite Djurgården nu. Enligt Expressen så ska Andrée Jeglertz och Zoran Lukic överge sitt 4-3-3-system i afton för svenska urmodellen 4-4-2. Kan nog vara klokt, för som det ser ut just nu för Djurgården bär ju 4-3-3 ingen annanstans än raka vägen ner i superettan och kriskollegan Hammarby har ju börjat vinna sedan de börjat med en mer utstuderad grisfotboll, kan nog vara melodin för Djurgården också.

ooo

En fråga: Vem har division III Norra Norrlands hårdaste skott?

Svar: Det måste vara Notvikens Tommy Mörsare. Svårt att misslyckas med det namnet.

ooo

Derby i damtvåan i afton också förresten. Morön-IFK Åkullsjön. Fortsätter Elin Lundström-show där eller blir det Moröns senaste tvåmålsskytt Elin Johansson som går segrande ur striden?

ooo

Derby i damtrean också i afton. Mariehems FF-Sörfors IF. Fortsätter Sara Ekman-show där? MFF-forwarden leder skytteligan i damtrean hittills med sina fyra baljor på tre matcher.

ooo

Alles.

1 kommentarer

  1. Läser din ”Blogg” regelbundet och har några funderingar:
    1. Mycket av det du skriver har mer notiskaraktär – utan egna reflektioner. Är det verkligen att blogga?
    2. Är ditt intresse för dam/flick-fotboll genuint eller opportunt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *