Åskan i Malmö

Det var en riktig holmgång på Malmö IP i afton. Sällan har jag sett en damallsvensk match där det smällt så mycket och så ofta och där det skapats så mycket chanser i ett så högt tempo.

Jag trodde det skulle ryka nåt knä någonstans. Nera Smajic och Renata Costa var ärke-elakingarna i Malmö och i UIK delade Elaine och Lisa Dahlkvist (med flera ska sägas) tryckare på tryckare. I liked it.

Har skrivit en krönika i ämnet som kommer ut både på hemsidan och i tidningen.

Korta noteringar.

# Ulla-Karin Rönnlund må vara begåvad med fötterna men nu får hon faktiskt skärpa sig. Nära att hennes sölande bjöd Malmö på ett mål på samma sätt som hennes nonchalans bjöd Zvezda på en gratisbiljett till Womens Cup-finalen tidigare i vår.

# Elaine är UIK:s egen Carlos Puyol. Fast ännu värre. Det vill säga en älskvärd kämpe som ofta lyckas med ögonfägnande brytningar och insatser men som taktiskt sett inte är något geni. När Elaine i ivern att vinna boll väl missar sina stötbrytningar, vilket ju händer både nu och då, blir det verkligen livsfarligt. På Malmös mål hade det också givetvis varit bättre att falla än att försöka nicka hem bollen. Samtidigt är det svårt att inte gilla hennes bekymmerslösa inställning och avsaknad av stress-sensorer.

# Emma Berglund hade tur som bara fick gult kort när hon fällde Manon Melis i frilägesläge i andra rundan.

# Vilken vänsterslägga Lisa Dahlkvist bjöd på. Stenhårt. Många fina VF-coachenpoäng där, för att inte tala om Karolina Westberg som drog in sju poäng för sitt mål.

ooo

På tal om VF-coachen. Den spelare som just nu dragit in flest poäng är IFK Åkullsjöns back Matilda Pettersson. Hon kostar 600 000 kronor. Bra köp som vi brukar säga.

ooo

Hon har även sett till så att IFK Åkullsjöns eldsjäl Ingrid Larsson numera toppar tävlingen.

ooo

Men frågan är om inte UIK-matrisen Patrik ”Dockan” Bäcklund borde toppa tävlingen? Kolla in hur mycket pengar han har att handla för.

vf-coachen.jpg

ooo

Djurgården vann igen. Länge leve 4-4-2! Men hur känner Andrée Jeglertz egentligen när han tvingas se att hans skötebarn 4-3-3 inte funkar riktigt i Djurgården?

ooo

Mer om annat i morgon.

1 kommentarer

  1. Dockan behöver alla dom pengarna för att få några poäng, men nu ser det ut som att Han överskridit sin budget..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *