Bureå sjunker i bottenträsket

Det enda förnuftiga att göra ett par dagar efter Champions League-finalen vore förstås att inleda inlägget på Olympiastadion, Rom. Så låt oss, för sakens skull, glömma allt vad resonlighet heter – likt Sir Alex Ferguson vid taktiktavlan – och börja på Tallbacka, Bureå.

 Där, på en ”bedrövligt dålig gräsplan” enligt gästerna Betsele, åkte krislaget Bureå på säsongens fjärde förlust och där sjunker självförtroendet för varje match som går.
– Det är många hängskallar nu, konstaterar tränaren Greger Eriksson.
Spelare för spelare har Bureå material för en mittenplacering i fyran, kanske bättre – som lag på planen håller de inte division IV-kvalitet just nu.

Då är minerna muntrare, stämningen sällare på Sörvalla. Sunnanå tar emot Mjövallen på gräset ikväll, en ypperlig att chans att befästa serieledningen genom femte raka segern.

ooo

Division V norra-summeringen från gårdagens omgång finns här i vanlig ordning, men vi sorterar ut höjdpunkterna till bloggen.

Torsdag, 20.23, Kågedalens IP:

KAIF:s stekhete innermittfältare Simon Holmqvist sätter sitt andra mål för dagen – och fjärde inom en vecka – för en 2-0-ledning. Det ger inte bara att förhandsfavoriterna KAIF tre viktiga poäng, det innebär ett slut på Burträsks segersvit och den mentala pendeln topplagen emellan svängde över till Kågedalens fördel.
– Det var aldrig något snack i andra. Och Simon har kommit igång riktigt bra, säger KAIF-tränaren Hans-Olov Gustavsson.

Torsdag, 20.44, Guldvallen:

Innerviks Joakim Nilsson har nyss gjort 4-1 mot Myckle när nånting får honom att utstöta en könsord – och han är utvisad. Innervik får slita som djur i andra halvlek, lyckas rida ut stomen till slut och Nilssons onödiga röda kort blir inte så ödesdigert som det kunde.
– Det känns ju sådär att få en sån utvisning emot sig när man har tjatat om det. Förhoppningsvis lär de sig i framtiden, säger tränaren Fredrik Bohlin.

ooo

Rom var det, ja. Världens bäste fotbollsspelare är kanske Lionel Messi, men världens vackraste måste vara Andrés Iniesta. Den lille bleke är graciöst smidig och brutalt bollskicklig på ett sätt som bara spanjorer, med one touch-spelet sedan födseln, kan vara. Matchen har sammanfattats på annat håll, här blir det bara ovanstående hyllning till Iniesta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *