Ersbodas måltorka

Det vill sig inte för Ersboda. Det vägrar lossna. Gårdagens match mot Robertsfors manifesterade det med all önskvärd tydlighet.

Christoffer Johansson, Simon Johansson, Alexander Ristiniemi, Petter Risberg och Björn Sjöberg var alla nära och de fyra förstnämnda kom i lägen som ska vara mål.

Men icke då. Ersboda saknar verkligen (Erik Lundström och…) tro på sig själva just nu.

Mladen Galambos var ju som ni förstått kung på Gammliavallen. Framför sig hade han ett uteförsvar som flisade så gott det kunde, Tommy Burström försvarsrese nummer 1.  Robertsfors IK må försöka byta spelstil under Samir Kanlic ledning men ärligt talat så är Robertsfors fortfarande väldigt mycket Robertsfors. Ett fysiskt, elakt och jobbigt lag att möta. Om det sedan smyger sig in en sulfint en gång i halvtimmen känns det mer som en slump. Men all heder till ”Robban”. Ännu obesegrat i år, välorganiserat och hårt arbetande.

ooo

Ett Ersbodaplus också. De släppte till en målchans på hela matchen. En lös nick av Samuel Pont Laisfelt i första halvlek. Och ESK-försvaret kändes inte ens darrigt.

ooo

Vad hände i söderfemman då? Obbola krossade Furunäs/Bullmark med 6-1. Men, kanske inte så oväntat. När jag snackade med Jon Eriksson i FBIK före matchen så saknade de ett gäng spelare plus att ett par potentiella startelvanspelare gick och drogs med ömmande baksidor lår. Baksidan är baksidan av att ha ett rutinerat lag.

ooo

I stället har nu Röbäcks IF smugit upp i ensam topp i söderfemman. De har varit i toppform ända sedan de vann VF-cupen.

ooo

Flurkmarks eriksgata genom damernas söderfyra fortsätter. 7-3 borta mot Sävar i går och Flurkmark har nu 19-4 i målskillnad efter tre matcher.

ooo

Ciao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *