Fotbollsmåndag

Bättre sent än aldrig. Här är en snabbresumé av helgen.

ooo

Den gamle skyttekungen Sven-Ingvar Olofsson gjorde comeback i helgen. Som målvakt! Ni kanske läst om det i kortreferaten av söderfyranmatcherna men jag var ju då med och mötte ”Svenne” med Sörmjöle/Hörnefors. Och han var absolut ingen dålig målvakt eller någon orsak till att vi vann. Nope, han räddade något friläge, kastade sig orädd in i en 60-40-duell där han sedermera blev överkörd och får på det hela taget sägas ha gjort en bra målvakts-debut (?). Men det är klart, han var ju vassare som målspruta än målvakt.

ooo

UFC fick fart på grejerna i helgen. Äntligen får man väl säga! Och nu har de chansen att sent om sider kunna klättra i tabellen. Vad sägs om följande motståndartrio? Östersund, Skellefteå FF, Forward. Det luktar nio poäng om formförbättringen håller i sig.

ooo

Stackars Skellefteå FF har det tyngre. Nu gick ju även John Eriksson sönder och blir borta i minst två veckor. Drygt. Är det något FF behöver är det ju inte FLER skador.

ooo

Var för övrigt ut på flyget i Umeå sent i går kväll (för att möta upp lite hockey-finnar) och mötte då två förlorarlag som varit nere i Stockholm och få pisk. Sunnanå och Mariehem.  Sunnanå skulle dessutom alltså åka minibuss från Umeå hem, dubbel torsk alltså.

ooo

Mellanbygden fortsätter sin dominans av VF-coachen. Ny ledare är RIK:s Patrik Erixon. Mitt lag? Njae, går inte särskilt bra. Har 25,8 poäng i det oreggade och ännu mindre i mitt registrerade lag ”Redondo Revisited”.

ooo

Helgens vinnare utnämner vi IFK Umeå till som slog ett Ersboda SK-förstärkt Ersboda FF med 5-2. Nästan lika imponerande som Sunnanås herrar vars segertåg aldrig verkar ta slut.

ooo

På temat en gång skyttekung alltid skyttekung uppmärksammar vi i dag Malås Pelle Sjöström som stänkte in tre mål hemma mot Bergsbyn, ett rapporteras dessutom ha varit en kopia av Jesper Blomqvists förnedring av Sven Andersson back in the days.

http://www.youtube.com/watch?v=r8JH8CZ3ILU.

ooo

Mariehem SK tvåa i tvåan efter sex omgångar. Vem kunde se det komma? Inte jag i alla fall. De har dessutom gjort näst flest mål, trots tappet av Robin & Robin. Som sagt starkt.

ooo

Länets målgladaste senior-lag just nu? Umedalens FF i division VI. 21-3 på tre matcher, sju mål i snitt.

ooo

På onsdag är det för första gången på 13 år Lycksele-derby mellan Betsele IF och Lycksele IF. Ett måste att se om ni befinner er i Lycksele-trakten.

ooo

Ciao.

2 kommentarer

  1. Det skulle vara roligt med ett inför reportage om inlandsderbyt.Lycksele med bröderna Israelsson avstängda

  2. Lite dålig koll på bloggen. Ett snyggt mål var det av Sjöström, men det var en vanlig rundning av målvakten. Blomqvist gick åt ett håll medans bollen for på andra sidan, men här gick spelare och boll åt samma håll. Ett snyggt mål, men det enda som var likt Blomqvists mål var att bollen gick i nät.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *