Sprängfylld onsdag

Ja, go vänner. Fotbollsonsdagen som kommer går inte av för hackor. Helt sprängfylld av läckerbitar.

ooo

Vi börjar givetvis i Betsele. De tar emot Lycksele inför vad som troligtvis blir en storpublik. Snacka om laddat möte. Det var 13 år sedan sist och inför säsongen värvade ju Betsele en handfull Lyckselelirare. Men LIF har på något sätt fått ihop grejerna riktigt bra ändå – och nu väntar då alltså Årets match. Blir läckert.

Såg en bloggkommentar om att bröderna Israelsson var avstängda i Lycksele och från deras sida har man under dagen, när vi ringt upp och gjort en förhandsartikel, snackat ner sig själva. ”En match bland alla andra” och ”Betsele är favoriter” typ. Klart det är mer än bara en match. Det blir förhoppningsvis en folkfest a´la de magiska derbyna mellan Sandvik-Holmsund för några år sedan.

Nåväl. Det kommer både en artikel och en liten krönika i morgondagens tidning i ämnet. Är det stormatch så är det.

ooo

Men det är inte bara där det derby-spelas i inlandet i morgon. Blattnicksele/Sorsele tar ju emot Malå hemmavid och även om bortalaget får tillbaka ett par nyckelspelare så har de, enligt polare Thomson, ett slags Blattnicksele/Sorsele-spöke över sig. De är helt enkelt ett boogey-team. Återstår att se hur det slutar.

ooo

Men det räcker inte med de där två derbyna. I tvåan möts exempelvis Mariehem-Robertsfors i morgon och Morön tar emot Teg i ett norrtrean-länsderby också.

ooo

Det spelas inte mindre än 15 VF-coachenmatcher i morn. Det lär kunna bli en del omkastningar i tabellen som just nu toppas tämligen av Bajslaget som tvärtemot dess namn verkar vara allt annat än ett skitlag.

ooo

Patrik Nordström slutar som målvaktstränare i UIK efter fem säsonger. Ersättare kan bli GIF Sundsvalls och U21-landslagets förre målvaktstränare P-O Elfvendahl. Ringer det en klocka? Jajemän, det är förre Umedalenbacken Dan Elfvendahls pappa. Han var med på UIK:s träning i dag och kommer även vara med nästa tisdag. Om det sedan blir någon deal återstår att se.

Jag var förbi på UIK-träningen i dag då jag fick se Elfvendahl Senior drilla UIK-målvakterna. Men jag drog innan allt var slut för att jag inte ville störa. När jag sedan ringde upp och han fick reda på vem jag var blev det liv i luckan.

– Men vad säger du pojk, var du där? Du skulle ju ha kommit fram och hälsat, utbrast Elfvendahl.

Bakgrunden till detta är att jag var med U21-landslaget till Budapest 2004 (tror jag) då han var målvaktstränare och jag hängde runt han och övriga ledare under några dagar. Han är alltså inte bara en meriterad målvaktstränare utan även trevlig och begåvad med ett synnerligen gott minne.

ooo

På tal om UIK-träningen så körde ett par spelare rehab varav en var Karolina Westberg som linkade runt friidrottsbanan med lindat knä. Men hon hoppades och trodde på spel i söndagens toppmatch mot Linköping.

– Jag var lite orolig i går då det svullnade upp men nu känns det faktiskt mycket bättre, förklarade hon.

ooo

Allt för i afton.

4 kommentarer

  1. att äldre israelsson är avstängd kan man inte vara förvånad över då han alltid tacklar för hårt och våldsamt.
    Han är en duktigt fotbollspelare som skulle kunna bli något men han måste slippa på när han ska tackla hårt och när han ska läsa av situationen. De är inte är frågan om han blir avstängd utan när han blir avstängd.
    Annars tror ja på Betsele ikväll.

  2. fel fel i vf coahcen det var jonathan holland som gjorde mål igår mot guif inte jonathan lundberg, måste ändras omgående. skärpning
    Nu är det ändrat, beklagar att det tog tid/ VF-coachen-redaktionen

  3. Varför ändrar i vf, när dom har angivit fel målskytt i vf coachen? skärpning! dags att ändra nu.
    Nu är det ändrat, beklagar att det tog tid/ VF-coachen-redaktionen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *