Skyttekungen tog klivet ner

Ni minns hur Rönnskärs anfallare Mathias Lundberg, 33 mål ifjol, baissade sig själv i VF-coachen inför säsongen.
– Jag hade en bra säsong då – nu är det annorlunda. Nu är jag inte värd de pengarna, sa Lundberg då.
De tre miljonerna var alltså en hög prislapp redan då – nu är det rena rånet.

Årets säsongsinledning var trög, både för Rönnskär och Lundberg själv. Seriefavoriterna låg länge på undre halvan och gamle storskytten stod inte att känna igen. Så vad göra? Lösningen var radikal men, skulle det visa sig, genialisk: Mathias Lundberg, fyrans mest fruktade forward, flyttades ner som mittback.
Jocke (Ekefjärd, Rönnskärs tränare) frågade om jag kunde tänka mig att testa det, och det ville jag gärna. Jag kände att ville prova något nytt när det hade gått lite tungt, berätter Mathias Lundberg när bloggen ringer upp.
Mer än de där två, tre matcherna som back i början av a-lagskarriären har Lundbergs erfarenhet av försvarsspel varit högst begränsad – men han har en fördel.
– Man vet ju ungefär hur anfallarna tänker när man har spelat det så länge. Jag är ingen lång mittback, utan jag får ta mycket djup istället och hänga med i löpningarna, konstaterar han.

Inför Betsele-matchen för en vecka sedan tog han klivet ner och framgångarna lät inte vänta på sig – Rönnskär har tagit två raka segrar med Lundberg som härförare i backlinjen.
– I början var det lite ovant, man ville liksom springa åt andra hållet. Sedan har det gått bra, det gäller ju bara att spela enkelt, säger han och fortsätter:
– Själv vill jag gärna fortsätta som mittback, men vi får se hur mycket folk vi har och så vidare. Jocke har sagt att han inte kan lova någonting.

Och de 11 VF-coacher som fortfarande har Lundberg i sitt lag lär byta bort honom så snabbt som möjligt…
– Haha, ja, jag sa ju före säsongen att jag inte var värd pengarna och nu går jag ju knappt över mittlinjen, säger han och skrattar.

ooo

Det vankas ett hett derby på Örjans IP på onsdag. Rönnskär tar emot Bergsbyn, och om inte det vore tändvätska nog så ligger lagen på exakt samma poäng – i kamp om den extremt åtråvärda sjätteplatsen.
– Bergsbyn brukar alltid få ihop sitt bästa lag i matcherna mot oss, så det blir nog tufft, säger Mathias Lundberg.

Tabelltoppen i norrfyran avgjordes ju redan efter ett par omgångar. Sunnanå har åtta poäng och en hel massa mer spelarkvalité till godo på de andra lagen, men hur klarar sig SSK i elitfyran? Nu börjar förbundets koncept att faktiskt kännas helintressant.

3 kommentarer

  1. rättare//
    Det var meningen att Grundström skulle få poäng för hållen nolla – kan någon åskådare bekräfta eller förneka att Eric Grundström stod i mål för Gimonäs? Han är ju skriven som forward, men det var vad tränaren sa.

    Och vad, loue, missade vi för hett bloggstoff på fotbollshilmen i går? Upplys oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *