Oförutsägbara Sunnanå…

I söndags gick de ut som Newcastle under 1990-talet (The Entertainers) och krossade Malmö, i går kväll gnetade de sig till ett kryss på Folkungavallen med bussen parkerad framför mål. Sunnanå fortsätter att variera sitt spel och, framförallt, vara fullständigt oberäkneliga. Örebro nästa lördag kan lika gärna bli 3-0 som det kan bli 1-4 och jag erkänner med händerna nere att jag gillar’t.

ooo

Med elitfotbollen på 100 mils avstånd blev Sörvalla platsen, norrfyrans seriefinal Sunnanå – Malå matchen för kvällen. Med mig hade jag en undran – hur kommer SSK-herrarna att stå sig i elitfyran?

Efter 5-3 noterar jag att herrarna har samma tendenser som damerna i samma förening att skapa oförutsägbara matchbilder. Offensivt är SSK komplett (anfallaren Linus Almqvist har kapacitet för ett par divisioner till, kollegan Leo Englund är där om något år) medan defensiven räddas av enorme Jonathan Johansson. Visst är det skillnad på fyran och ettan även för en målvakt, men om Johansson får chansen i Skellefteå FF tar han den – troligen redan nu.

Sunnanå lär gå rent i vårfyran, och jag blir förvånad om de inte tar elitfyran.

Malå? Det mesta kretsar kring Pelle Sjöström som visserligen är duktig, men han får på sig en del av ansvaret att Malå brände allt i första halvlek.

ooo

Annars var Örjans IP stället att vara på när Rönnskär och Bergsbyn slogs om sjätteplatsen. De får fortsätta att slåss, för Bergsbyn fixade 0-0 och fler lag blandar sig i striden om det som verkligen gäller något.

Mathias Lundberg pratade ju positionsbyte med bloggen i måndags, nu startade han som mittback – och Rönnskär saknade förtvivlat mycket en målskytt.
– Jag stod och funderade på att slänga upp ”Matte” på topp, men då stukade han handleden i en situation och blev tvungen att kliva av, förklarar Rönnskärs tränare Joakim Ekefjärd.

3 kommentarer

  1. När du säger att Sunnanå ska ta hem elitfyran tänker du nog mer med hjärtat än med hjärnan. Söderfyran är allmänt starkare och IFK Umeå går som tåget. Blir ruskigt svårslagna.

  2. du har helt rätt att sunnanå har en fördel med att låna in ff spelare, men som du kanske inte vet så har ifk 2 spelare Jonatan Lundberg och Carl Petterson Lif som tränar med ufc några gånger i veckan… så man kan väl räkna dom killarna som en extra förstärkning? hur som helst blir det sannerligen en bra match mellan de båda topplagen! trots att jag är stöcke supporter så hoppas jag att ifk äntligen tar klivet upp i 3an för det förtjänar dom. inget emot sunnanå dom har presterat riktigt bra det är inget snack om det, men heja UMEÅ!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *