Barbara dansar vidare

Sunnanå gick ut med sina bössor och skramlade ihop tillräckligt för att få Barbara att stanna. Det är en saftig investering som ser förnuftigare ut nu än för bara ett par veckor sedan.

Efter 0-2-förlusten mot AIK förra söndagen var både Barbara och Sunnanås mittfält trasigt. Ljumskarna krånglade hos brasilianskan, allt möjligt krånglade på mittplanen och SSK:s alarmerande behov av ny energi låg inte i försvarsspelet. Nu är Barbara frisk och lagbygget fungerar, med de båda beroende av varandra – det är ju så att brassemålisen skänker laget en extra säkerhet medan en stabil backlinje håller anstormningen på en mänsklig nivå. Sunnanå har råd att satsa på Barbara som ger sitt lag chansen att vinna, varje match – och det är egentligen det man kan begära av en målvakt.

ooo

Ny match i norrfyran, nya poäng på spel runt målsnöret vi kallar sjätteplatsen. Lycksele slog Blattnicksele/Sorsele i en 2-0-seger, men Lycksele-tränaren Stig Bäckman var missnöjd (!) över kvaliteten på motståndarna.
– Det är svårt att spela när man möter så här dåliga lag. De (Blattnicksele) har dammat av folk som slutade för 15 år sedan för att överhuvudtaget få ihop folk, och det känns ju inte så seriöst. Det var 21 spelare på deras planhalva i 90 minuter, säger Bäckman.

Lycksele knep med allra största säkerhet en elitfyranplats i och med kvällens resultat, och där lär inte Bäckman klaga på för svagt motstånd i varje fall.
– Samtidigt kan det gynna oss att möta spelande lag – det ger oss ytor att anfalla på, menar Bäckman.

ooo

Midsommarafton må vara midsommarafton, men det finns inte en chans att jag missar U21-landslagets andra gruppspelsmatch mot Italien i eftermiddag. Efter Vitryssland-slakten lär Sverige komma heltänt, heltaggat och helt utan press medan Italien är tyngda av förväntningarna och skrala 0-0 i premiären. Ska vi tro på 0-3, Super-Mario Balotelli med ett hattrick?

1 kommentarer

  1. Bäckman bör nog snarare oroa sig över bristen på kvalité i sitt eget lag. En bra spelare i varje lagdel räcker knappast nån vart i elitfyran. Att bara lyckas göra två mål mot ett lag med spelare som slutade för 15 år sedan är väl knappast ett gott betyg Herr Bäckman?

    Eller har du lagt dig med Mourinho-takter?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *