Nu har Enberg hittat rätt

Här ropade jag på målvaktsbyte och förändringar, drog förhastade slutsatser och tog fram motorsågen. Fredrik Enberg gjorde vad Fredrik Enberg ska göra – han såg till att plocka upp sågen och trycka ner den i halsen på tvivlarna.

Genomsympatiske Enberg sa att han hade undvikit tidningarna i veckan, men Rainer Eskelinen visste precis vad som har skrivits och sagts i stan – och därför var han extra noga att berömma Enberg i kväll.
– Fredrik tog revansch efter förra matchen och fick visa vilken kanonmålvakt han verkligen är, sa Rainer med eftertryck.

Det var klart att första segern skulle komma mot ett superettajagande Brage, ett lag med kvalitet för att vinna serien. Det tillhör liksom den märkliga inledning som FF har gått igenom i år.
– Det var retroaktiv utdelning från förra matchen, och en hel del matcher före det också, sa Eskelinen.

Ja, jo, FF har haft otur och visst hade tre poäng mot Östersund och noll poäng nu varit mer logiskt ur spelmässig synpunkt. Enbergs avgörande räddningar (och Matti Kilpeläs glidtackling på mållinjen som räddade givna 0-2 i första) i kombination med ren tur såg till att Skellefteå FF överhuvudtaget hade en anledning att komma ut till andra halvlek.

ooo

Jag vet inte om det är av slentrian som Dan Burlin alltid får beröm i bloggen, men han är liksom aldrig dålig. Burlin kan slå bort fem passningar i rad och han har ändå garanterat bidragit med annan kvalitet. I veckan tränar han med Djurgården och det är helrätt – men en smula ironiskt – att det är nu chansen till ett allsvenskt kontrakt kommer. För fyra år sedan lekte han i trean, nu gör han stundtals likadant i ettan och det finns någon division till att klättra.

    DIF, ja. De tränar i stan under tisdagen och på onsdagskvällen är det ju match på Norrvalla.

    ooo

    Full omgång i norrfyran med allt vad det innebär; mål, mer mål och en jätteskräll. Bastuträsks 7-3-kross mot Sunnanå var uppseendeväckande, men SSK verkar mest spela av serien inför hösten. Och sedan saknades ju kanske fyrans bästa – i varje fall viktigaste – spelare – målvakten Jonathan Johansson.

    På annat håll slog Malå Boliden sönder och samman (10-0) medan Medle vann med komfortabla 8-3 mot stackars Bureå. Med det är vi tillbaka i bloggvärlden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *