A Trip Down Memory Lane

Hettan trycker under dagtid, men vi tragglar vidare med blicken fäst på aftonens belöning. Det var ju ett tag sedan Norrvalla hade allsvenskt besök…

…ganska exakt fyra år och en månad sedan. Då gjorde IFK Göteborg besväret att åka upp med en b-betonad trupp i svenska cupens tredje omgång och visa vad det i praktiken skiljer mellan division III och allsvenskan. Peter Ijeh blev femmålsskytt, Samuel Wowoah gjorde precis vad han önskade på kanten och Skellefteå AIK:s försiktiga förhoppningar om ännu en cupskräll krossades omgående.

I omgången före hade ju Brommapojkarna fått respass när målvakten Stefan Ekström – fortfarande stand-in i Piteå när det krisar, men först och främst tränare för Moröns damer – blev straffhjälte. Då hyllades Dan Burlin efter en fantastisk insats som mittback, nu firar han som bekant triumfer som vänsterforward.

EM-sommaren 2004 var vacker på många sätt och vis, och det var då Hammarby passade på att lägga en vecka i stan med ett liknande upplägg som DIF. Skellefteå AIK och Bajen möttes på Norrvalla och resultatet har jag glömt – men jag minns att AIK:s snabbe och blonde anfallare inledde kaxigt med att slå en klockren tunnel. Var det Joakim Rönnlund…? Det ringer en klocka, men jag är inte hundra.

ooo

Ah, längre bak i tiden kan jag inte gå med egna erfarenheter, så låt oss fokusera på nutid. Förhoppningsvis får Petter Gustafsson mottagandet han förtjänar i kväll – dels för att han var kanske den största orsakan till avancemanget ifjol, och dels för att han har lyckats att ta steget som bara Petter Andersson och Andreas Lindberg har tagit under de senare åren.

ooo

I går kväll tränade Dan Burlin under DIF:s andra pass, och det blir fler som får chansen.
– De som är aktuella förutom Dan är Rasmus Lindqvist och Jonas Hellgren. Sedan får vi se hur Jonas känner sig i foten, säger FF-tränaren Rainer Eskelinen.
Hellgren spelade ju bara 45 minuter i måndags; ”en säkerhetsåtgärd”, enligt Eskelinen.

Och det är förstås bara en tidsfråga innan Djurgården plockar hem Lindqvist.

2 kommentarer

  1. Ännu mer minnesvärt från den matchen mot IFK (förutom Stefan Ekströms grodgröna målvaktströja) Var ju att just Petter Gustafsson gjorde ett inhopp sista 20 minuterna som yttermittfältare och låg bakom Skelleftes enda halvchanser den matchen.

  2. Peter//
    Det stämmer, det var väl en av ytterst få ljuspunkter från matchen. Nej, då var BP-rysaren betydligt roligare – kanske var det bara att jag var yngre och naivare, men då kände jag faktiskt lite puls i Svenska Cupen i jämförelse med den ursäkt till reservlagsserie det är i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *