Janne Tauer Beckenbauer


Egentligen vill jag ägna det här blogginlägget åt en hyllning till Jan Tauer. Egentligen vill jag ägna alla blogginlägg åt Jan Tauer, men det vore ju både märkligt och vansinnigt – lite som Jan Tauer själv, faktiskt – så jag konstaterar bara att jag aldrig kommer att förstå hur Tauer fick ett allsvenskt kontrakt. Hans videoblogg är lika genialisk som den är underhållande, möjligen mindre av det första när han sågar tränarna i den, men Janne Tauer Beckenbauer är i ärlighetens namn ingen stor fotbollsspelare.

Allsvenskans största profil? Läs valfritt reportage om tysken, och du behöver inte ens fundera över frågan.

ooo

Djurgården luftade sina juniorer, Skellefteå FF försökte mest undvika skador (och lyckades ganska bra, Simon Erikssons lårskada undantaget) och resultatet blev en rätt trist tillställning som träningsmatcher ofta blir. Ändå tittar vi kanske tillbaka på den som historisk om tiotalet år – det var då Trimi Makolli och Carlos Garcia drog på sig en FF-tröja. Garcia såg vassare ut av de båda; han är född 1993 och har tränat med Juventus och Tottenham. Håll ett öga på honom.

ooo

DIF:s vänsterforward Daniel Sjölund pratade länge med Kate Gill och Sanna Frostevall efter matchen – och då var jag förstås tvungen att fråga vilka kopplingar det finns.
– Syrran har spelat med henne (Gill) i AIK, så de tog hand om oss när vi var i Australien i somras, förklarade Sjölund.

ooo

Dan Burlin satsar mot allsvenskan på ålderns höst, och chansen kommer väl ungefär sex år efter att Burlin nådde sin hittills högsta punkt i fotbollspyramiden – Åtvidaberg i Superettan. Hur nära allsvenskan kände han sig då?
– Inte alls nära, skulle jag säga. Verkligen inte, säger han.
Nu har han mer eller mindre halkat in på ett bananskal. Vi vet att Andrée Jeglertz är imponerad och DIF:s sportchef Göran Aral lät nöjd när vi språkades vid.
– Vi får se hur det blir, men han tränar med oss i veckan. Sedan har vi match på söndag igen, men det beror lite på hans fysiska status, sa Aral.
Burlin trodde inte att han skulle spela mot Gefle i helgen.
– Nej, det har jag inte hört något om.

ooo

Vi lämnar de avslagna uppvisningsmatcherna därhän och beger oss in i norrfyrans täta djungel. Medan andra serier väntar in uppehållet med tristess har fyranlagen bara kniven-på-strupen-matcher kvar.

Ja, åtminstone de tre lagen som är inblandade i striden om den sjätte elitfyranplatsen.

5. Betsele IF. 16 p.
6. Bastuträsk SK 14 p.
7. Rönnskär IF. 14 p.

Lycksele på 17 poäng är klara tack vare sin fina målskillnad, medan bristen på det har fällt Bergsbyn och Mjövallen på elva pinnar. Därmed har vi ett trehästarsrace kvar med följande munvattnande möten i kvällens sista omgång:

Bastuträsk SK – Bergsbyns SK
Rönnskär Railcare IF – Mjövallens BK
Betsele IF – Blattnicksele/Sorsele IF

Räkna med tät telefonkontakt mellan samtliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *