Vinnare och förlorare…


I Rönnskär förbannar de förbundets nyckfullhet i kväll, i Bastuträsk hyllar de viljan att förändra. Elitfyrankonceptet har vinnare och förlorare som allt annat, och en kväll som denna blev det tydligt vilka som är vilka.

Ni visste att tabelläget såg ut så här inför omgång elva:

5. Betsele IF. 16 p.
6. Bastuträsk SK 14 p.
7. Rönnskär IF. 14 p.

Alla tre lag inblandade i streckstriden vann och läget blev oförändrat till slut – men två plusmål till för Rönnskär hade räckt till elitfyran. Match för match hittar ni referaten här.

ooo

Bastuträsks megaskräll – 7-3-segern i förra omgången som innebar Sunnanås första förlust – blev alltså avgörande för seriens utgång, och det vore lätt för Rönnskär att låta bitterheten lysa igenom – men tränare Joacim Ekefjärd väljer att se på egna misstag.
– Vi bommade alldeles för mycket själva, det är det vi faller på. Bergsbyn och Bureå hemma är två matcher som bara ska vara tre poäng, konstaterar Ekefjärd – innan han tillägger:
– Fast det var ju synd att Skellefteå FF hade match samtidigt som Sunnanå i måndags…

ooo

I kväll hade FF spelledigt, men Sunnanås grövsta kanonjär spelar inte där. Han heter Leo Englund, är 18 år och avgjorde både skytteligan och VF-coachen – i en match. SSK:s 10-2 mot Boliden fick oss knappt att höja på ögonbrynen – Englunds åtta (!) mål i matchen är däremot inget mindre än fullständigt makalöst.
– Vi fick en utvisad vid ställningen 5-2, gjorde alltså 5-0 med en man mindre och det säger väl lite om att Boliden inte riktigt orkade, säger tränaren Claes Grenholm.

Bolidens målskillnad är också rätt makalös; 57 insläppta på elva matcher – i snitt drygt fem mål per match – vittnar om att säsongen i fyran blir precis lika tuff som förutspått.

Det kommer en längre sammanfattning över vårsäsongen i listform framöver.

ooo

Serieledarna Myckle tog emot mittenlaget Ljusvattnet på Rickvalla, och bloggen åkte dit med ett uppdrag – att utröna om Myckle verkligen är laget som ska ta steget upp i år. Svaret, efter 1-0 i en medioker division V-match, är – ja.

Myckle tog femte raka segern, men det var inte spanskt passningsspel eller tyskt maskineri som ledde dit – det var en sekund av briljans från Lars Rihm som fällde avgörandet. Rihm dunkade upp en högerslägga i annars utmärkte Emil Johanssons vänstra kryss och det är väl sånt som skiljer toppen från mittenriket. Myckle leder serien med en poäng före Drängsmark/Ostvik och jag kan mycket väl se att topp tre – MIK, Drängs, Jörn – håller säsongen ut.

Och division V-bevakningen har inte varit vad den borde vara på sistone, men det ska summeras, stötas och blötas även här – var så säkra.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *