Tretton hjältar och Andreas Lindgren


Det är fest på stan, det är fest på Norrvalla, det är fest lite överallt en kväll som denna.

På planen såg vi en lössläppt och frigjord orgie i försvarsspel, glidtacklingar och mjölksyra, och tro mig när jag säger att det var det ljuvligaste av festligheter. Det fanns tretton hjältar som förtjänar att hyllas – och så fanns Andreas Lindgren. Och vi vet ju att på glidtacklingspartyn är Andreas Lindgren alltid festfixare.

Trotjänare som han är har Lindgren spelat massor av matcher i Skellefteå, men kvällens måste ha varit en av hans allra bästa. Offensivt klart godkänt, defensivt fullkomligt briljant. Lindgren hittade precis sin position och plötsligt blev det klart vad FF saknat – en nagel i ögat under motståndarnas uppspel, en käpp i hjulen när de rör sig framåt. Lindgren och Johan Logardt Viklund lät ingen vända upp ostört och det räckte för att vinna innermittfältet.

Det var när Västerås sökte sig ut på kanterna som de skapade sina chanser. Temesgen Berhane vände in och ut på David Bystedt i första halvlek, och när VSK väl kom till lägen i andra så var det efter inspel från någon av yttrarna. Men i mitten dominerade FF, Västerås har inte vunnit på en månad – och det syns.

ooo

FF saknar väl ungefär en startelva på grund av skador och tar ändå tre poäng, och man undrar – är Skellefteå FF seriens skadegladaste lag?

ooo

Och Andreas Lindgrens glidtacklingar förtjänar ett eget stycke. Nån gång borde man mäta hur långt han egentligen glider; han har gjort glidtacklingen till en konstform med perfektionism.

ooo

Då kan vi summera vårsäsongen, och det är nästan att man vill ge Skellefteå FF ett godkänt betyg ändå. De ligger på nedflyttningsplats, har stundtals inte räckt till i serien – men med de två senaste veckorna i ryggen förtjänar de ett G att bygga på inför hösten.

För exakt tre veckor sedan hade FF fem matcher kvar före uppehållet – Brage, Västerås, Umeå, Forward och Östersund – och jag pratade om de tre sista som livlinor om Skellefteå överhuvudtaget skulle ha en chans till överlevnad när serien drar igång till hösten. FF tog alltså sammanlagt en poäng mot de tre lagen – och full pott mot Brage och Västerås. Gotta love that.

ooo

FF går på semester, och jag med: därmed kan ni adressera om alla hot, anklagelser, kritik och eventuellt beröm ni tänkt skicka till mig och maila det till Tomas Ruuth som tar över på heltid igen. Jag är tillbaka i början av augusti; tills dess, ha en trevlig sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *