O Danne, where art thou?

Jag vet förresten precis var Dan Burlin är – han är i Stockholm och försöker ta sig ur ett allsvenskt bottenträsk. Skellefteå FF:s problem är att han borde vara här och försöka göra samma sak i division I.

Ni pekar på Västerås borta (1-1) och menar att det gick utmärkt utan Burlin förra helgen. När Forward hade nöjt sig med 3-1 och lagt sig på försvar, när FF desperat sökte en reducering och letade luckor i anfallen; det var först som jag insåg vilken stor förlust Dan Burlin faktiskt var.

Han har varit klubbens tveklöst bäste spelare sedan han kom tillbaka och chansen till spel i allsvenskan är välförtjänt, om det så enbart vore grundat på vad han har betytt för Skellefteå AIK och FF som klubb. Nu är det grundat på att han är en förbenat bra fotbollsspelare, och det är självklart att det märks på planen.
– Danne är inte kvar här och vi ska klara detta själva, var Rainer Eskelinens svar när jag frågade vad Burlins frånvaro innebar.

Det fungerade okej när FF fick försvara sig och ställa om mot Västerås, men när det skulle skapas och byggas upp istället för förstöras och rivas ner så såg FF fantasilösa ut framför allt i andra halvlek. Eskelinen pratade hellre om sex klara målchanser före paus, men 1-5 är inga vackra siffror i en vanlig match – och det är extremt underliga siffror i en livsviktig streckmatch.

3 kommentarer

  1. tomas markström i morön bk gjorde mål i förra matchen, ändå har man inte fått någon poäng för honom! nu är de mycket fel i vf coachen skärpning !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *