Burlin får lida för gamla synder

Slog en pling till FF-flyktade Dan Burlin som ju fick chansen från start som högerytter när Djurgården torskade mot Örebro med 0-1 i måndags kväll. Ville ju såklart höra hur det var att få debutera från start i allsvenskan… 

– Intressant. Jag visste inte riktigt hur mycket och vad som krävdes, hur mycket tid man skulle få och så, säger han.
Du fick två av fem i betyg av kvällstidningarna?
– Det är väl där jag ska ligga ungefär. Det kändes helt okej. Man har hyfsat med tid ändå om man placerar sig rätt, men det är klart, det krävs att du springer mer och är mer disciplinerad. Nu vet jag lite mer vad som krävs också, var man har tid och hur tempot är, det känns som en liten trygghet.
Du hade två skott på mål varav ett från cirka 35 meter. Var det nära?
– Jag sköt i brist på andra alternativ och vet inte riktigt var den for.
Du låter ändå hyfsat nöjd med din insats?
– Bryter man ner det till det så, jo. Men nu får det vara nog med sånt, nu måste laget börja vinna lite.
Kul att få spela från start kan jag tro?
– Ja, riktigt kul. Men det vore kul att ta några poäng också. Vi måste täta till lite i början i stället för att börja med att släppa in 0–1 första kvarten. Vi behöver inget sånt.

Hur har det varit som helhet här i början för dig?
– Det har stegrats. Jag kom ju direkt från uppehållet så det var ju en omstart men det har ändå gått hyfsat bra känns det som.
Var bor du där nere?
– I de finare delarna. Skriv det. Jag bor i Birkastan och det sägs vara en av de finare delarna, i alla fall bland de trendigaste delarna.
På tal om trendig. Hur trendig känner du dig på bilden som finns på svenskfotboll.se (http://svenskfotboll.se/allsvenskan/person/?playerid=3529)?
– Jag sitter vid datorn nu, måste gå in och kolla!
(Några sekunders paus…)
– Men gu förbannat, har de inte skaffat en ny bild. Fan att jag ska måsta lida för det där! Men man blir ju snyggare med åren, det är tur det (skratt).

1 kommentarer

  1. Vad har hänt med Dan the Man? Har inte hängt med så mkt i det västerbottniska fotbollslandskapet på senare år men jag hade för mig att han var på dekis och jagade magen.

    Hur som hur glädjer det mig förstås att västerboten fått ännu en allsvensk spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *