Comeback in black

Hej allesammans. Jag är tillbaka på jobbet efter fem veckors semester. Jag är tillbaka på bloggen efter 77 veckors semester. Unge herr Stenlund har ju hållit uppe norrhorisonten med den äran. Söder har det varit sämre bevänt med. Men nog om det.

ooo

Caroline Jönsson till Mariehem SK? Jo, faktiskt. Helt sjukt men rätt logiskt. Den mångåriga världs- och landslagsmålvakten (som bar hjälm långt innan Petr Chech gjorde det, men hade den goda smaken att kasta hjälmen efter ett tag) började ju plugga i Umeå i fjol och nu ska hon tillbaka till stan efter avslutat (?) USA-värv.

UIK har fullt i sitt målvaktsstall, Sunnanå har Barbara så då passar väl Mariehem alldeles utmärkt för den nu 31-åriga Jönsson som i huvudsak kommer att träna med UIK men spela med Mariehem.

Och för norrettanjumbon kan värvningen bli guld värd. Försvarsspelet har klickat under säsongen. Inte bara back för back utan försvarsspelet över hela planen och alla som lirat fotboll vet vilken trygghet det är att ha en meriterad och rutinerad målvakt som styr försvarsspelet från sin utpost. Jönsson bör även rimligtvis kunna dominera det luftrum där Mariehem kommit till korta en del under säsongen.

En supervärvning på riktigt. Dessutom kommer hon att lira i MSK som amatör vilket gör att föreningen inte belastas ekonomiskt. Bra deal.

När hon kommer? Inte helt klart. Det är fortfarande lite formalia kvar att lösa i affären men universitetet slår ju upp dörrarna i slutet av augusti så hon lär nog vara här snart.

ooo

Från en chockvärvning till ett chockavhopp. Samir Kanlic lämnar Robertsfors IK med omedelbar verkan.

Märkligt.

Han bestämde sig och klev av EFTER 1-0-segern mot Umedalen i lördags.

Märkligt.

I alla fall sett ur ljuset att varken den passionerade och sympatiske tränaren eller RIK-ledningen (dvs Eskil Holmström, ordföranden) vill säga vad det egentligen rör sig om. Givetvis måste det ligga någon slags konflikt eller någon liten hund begraven bakom detta. Annars anför man personliga skäl eller nåt. Det hade ju varit en sak om Ersboda torskat derbyt mot Mariehem och Örjan Andersson sedan avgått om ni fattar.

Jaja. Göran Hallberg (som ju handplockades till RIK av Kanlic inför säsongen) kommer att leda laget fram till man hittar en permanent lösning.

ooo

Mer division II. Serien är ju vansinnigt jämn. På riktigt. Fem lag på 20 poäng! Och (pånyttfödda) nästjumbon Sollefteå har bara tre poäng upp till femteplatsen och fem upp till tredjeplatsen, snacka om att inget lag kan känna sig säkert. Förutom Luleå och Piteå då månne.

Jag var utsänd på hockey i afton men har förstått att Ersboda fullt rättvis krossvann mot Mariehem med 4-0. Kanske kan det lossna till slut för Ersboda som nu tagit sju av tolv poäng efter sommaruppehållet? Det borde kunna göra det, spelarmaterialet talar för det. Jag har svårt att se dem åka ut, de är för bra för det. Men det sa man ju om Holmsund i fjol också…

ooo

Förresten. På tal om Robertsfors. Stötte på lördagens derbyhjälte, den inbitne Spursfantasten, Jesper Larsson i vimlet i lördags. Han ville prompt få mig till att skriva att ”Spurs är bäst” här på bloggen. Det kan bli svårt. Men jag får väl gratta honom och alla andra Spursfans till 2-1-segern mot Pool i lördags. Och det kan nog bli grattishälsningar till fler motståndarsupporters under säsongen så länge Ryan Babel får chansen från start i röda tröjan, det är dumt att spela med tio man i en sport som tillåter elva på planen.

ooo

Mikael Lustig hängde för Rosenborg i helgen. Målet ser ni här:

http://fotball.adressa.no/eliteserien/article147656.ece

ooo

En som inte hängde var Dan Burlin. Men han spelade från start tillsammans med både Mikael Dahlberg och Petter Gustafsson i Djurgårdens (nya) förlustmatch mot Örebro. 0-1. Burlin blev utbytt i 71:a minuten och hade dessförinnan hunnit med att avlossa två skott, ett från uppskattningsvis 35 meter. Det träffade inte mål.

Så, en allsvensk debut från start alltså för Skellefteå FF:s finest kreatör. Men även om Djurgården är pressat…nog borde de kunna ta en ny bild och skicka in till svenskfotboll.se. Just nu hittar ni en lite yngre, lite mer hårfager Burlin där: http://svenskfotboll.se/allsvenskan/person/?playerid=3529

ooo

Nåväl. Det var en comeback. På återhörande.

ooo

Jo, jag lovar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *