SVT-UIK 1-0

Frida Östberg har som bekant skrivit på för Umeå IK igen och är utlånad dit från WPS-klubben Chicago Red Stars. Det har ju aldrig funnits några utfästelser om UIK-spel från Östbergs sida och nu verkar det som att den dörren är stängd.

– Just nu känns det inte aktuellt och det har jag sagt till Mika (Sankala), men jag vet inte om han lyssnar på det örat, säger Östberg till bloggen som når henne via telefon nere i Holland.

Vad hon ska göra i stället? Bland annat bli expertkommentator för SVT om just damfotboll.  

Hennes första uppdrag blir i dag då hon ska reflektera kring EM-genrepet Sverige-Norge (som dock direktsänds i TV4 Sport).

– Det känns jätteroligt, som en rolig erfarenhet och något jag måste testa, säger Östberg om sitt nya jobb.

Ni kan läsa en artikel om detta på sporten också förresten. Personligen tror jag att hon har anlag att bli en bra expert, hon har alltid varit taktiskt intresserad och det är ju en bra grund att stå på om man ska analysera.

ooo

Division II-fotboll nu. Umedalens Mohammed Abdulkadir har flyttat till regementsstaden Boden där han inte fått jobb inom det militära men väl som tandhygienist. Han har även skrivit på för Bodens BK, Umedalens division II-konkurrent.

– Ja, jag flyttade upp för en vecka sedan och det finns ju inte så många andra alternativ här. Jag och Boden har skrivit på papprena men Umedalen har inte gjort det så övergången är inte helt klar än, säger ”Momme” som fick en hjärnskakning i derbyt mot Robertsfors i lördags.

– Jag hade lite minnesluckor efter smällen. Det känns bättre nu men jag måste vila en vecka, förklarar han.

ooo

Vill ni ha ett överraskande resultat från damernas division IV södra?

Hörnsjö-Flurkmark 0-1.

Inför kvällens drabbning hade Flurkmark 54-10 i målskillnad på 10 matcher och med det i åtanke får ju nästjumbon Hörnsjös insats sägas vara närmast bragdartad. Men månne var serieledaren Flurkmark slitet, matchen i afton var nämligen lagets tredje på sex dagar!

ooo

Alles.

1 kommentarer

  1. känns jäkligt pissigt att man betalar pengar för de här och sedan sköts inte jobbet, har fortfarande inte fått poäng för tomaas markström!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *