Lördagsgodis

En fotbollslördag står för dörren. Vi har några frågor som gärna kan få besvaras.

ooo

Kan Umeå FC sluta knarka en ingemanslandsposition?

Jag hoppas det. Det vore oerhört välkommet i så fall. Men känslan är att det borde komma en förlust snart, det borde komma en besvikelse. För det är ju så det sett ut de två senaste säsongerna. UFC har inlett säsongen svagt, hamnat i ett ingemansland och så fort de fått nos på ett streck uppåt har de ryggat tillbaka, torskat och säkert skvalpat vidare i ingemansland.

Nu väntar BK Forward hemma. Forward som matat in nio mål på två senaste matcherna. UFC dras med ett gäng mittfältsskador som vanligt. Men det får vara som det vill med det. En seger och lite tur med övriga resultat och UFC kan knappa in liite i alla fall till det där kvalstrecket som Brage ligger och njuter på. Dalmasarna möter för övrigt tabellfemman Arameiska Syrianska den här helgen.

ooo

Klarar Robertsfors IK av att skaka av sig Samir Kanlic-affären? 

Det är nog bäst det. Verkar vara halvturbulent i mellanbygden men goda råd är dyra i division II-serien. Nu är det nytt derby. Mariehem SK. Seger för RIK och de drar ner formsvaga MSK (jo, i en serie som är så sjukt jämn som tvåan räcker det med två matcher utan seger, varav en 0-4-förlust för at kallas formsvagt) i skiten också.

ooo

Fortsätter Tegs SK:s segertåg även när de ska till Tornedalen och lira boll?

Högst troligt. Man skulle kunna tro att Ohtana/Aapua har ett ointagligt fort i Ohtanajärvi (eller lirar dom i Aapua?). Inte då. De är faktiskt sämre hemma än borta, 10 pinnar hemma och 13 borta är facit på 16 matcher.

ooo

Vilken serie är den mest ångestframkallande att spela i just nu förutom division II Norrland? 

Svar: Höstfyran. Inget-att-vinna-allt-att-förlora-serien. Skulle Blattnicksele/Sorsele (blir de förstärkta av Jörgen Eklund och Jesper Fjellner?) slå Sandvik och Boliden slå Ersmark i helgen så blir det ännu jämnare och ännu värre. Jag är för trött för att räkna någon vettigare matte, men det skiljer inför omgången trots allt bara fem poäng från nedflyttning (nästjumbon Blatten/Sorsele) till femteplatsen och det kan ju även bli så att tre lag trillar ur serien. Ångest.

ooo

Det var alla frågor jag hade. Tack och godnatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *