Rainer, FC och division II

Så står Skellefteå FF utan huvudtränare helt plötsligt. Förlusten mot Östersund blev för mycket för Rainer Eskelinen som valde att tacka för sig. Skellefteå FF parkerar nu sist i tabellen, bakom Östersund.

I fjol var han bas för en tämligen medioker säsong för Sunnanå SK. I år lämnar han över ett lag som ligger i absoluta botten med nio omgångar kvar att spela. Men till skillnad från i fjol där materialet var bättre än placeringen är frågan hur mycket mer det går att få ut av Skellefteå FF i norrettan? En liten del kanske, men ärligt talat har tabelljumbon inte den starkaste truppen i serien, särskilt inte efter Dan Burlins avsked, plus att man haft en hel del skadeproblem under delar av säsongen.

På torsdag väntar derby mot Umeå FC. Därefter bortamatch mot serieledande Degerfors. Den som tar över efter Eskelinen (slår Skellefteå FF en signal till ledige Samir Kanlic nu?) kunde ha fått en enklare start.

ooo

Umeå FC ja, hoppet lever! Jag såg inte lördagsdrabbningen (hade match själv, torsk 1-2 mot Betsele!) men har hört att det spelmässigt inte var någon höjdare. Inte så noga så länge UFC vinner. Nu väntar två på pappret enkla matcher mot bottenduon Skellefteå FF, borta, och Östersunds FK, hemma.

Därefter Brage borta!

ooo

På tal om hopp som lever. I en något haltande tabell ligger ju nu Umedalen och Ersboda bara tre, fyra poäng ifrån toppen.

ooo

Helgens har vi hört den förut? Joel Gradin och Jesper Larsson vann matchen åt Robertsfors.

ooo

Jag var och såg Mariehem-Danmark i går. Mariehem är i stort behov av Caroline Jönsson. Men inte bara det. Mariehem saknar även en back med förmågan att lyfta långt, att nå över mittfält och backlinje för att om möjligt få lite lugn och få andas någon sekund. Och även om MSK skapar en hel del lägen och gör en hel del mål är Therese Kapstad oerhört ensam med sin styrka samt sina bollhållande och spelfördelande egenskaper.

Läget är mer än prekärt för Mariehem och jag har faktiskt svårt att se de reda ut läget. Även om de nu har ”allt i egna händer” då de möter bottenkollegorna Brommapojkarna, Västerås och Älvsjö.

ooo

Vilken blir nästa års mest länsderbytäta förbundsserie?

Det ser ut som division II.

Som läget är nu håller sig samtliga fyra länslag kvar i division II. Skellefteå FF är på väg att trilla ur ettan, Tegs SK är på väg att gå upp från trean och dessutom ligger Morön nu på kvalplats i norrtrean.

Skulle Morön lyckas kvala upp kan vi alltså få sju av tolv lag från Västerbotten i tvåan nästa säsong. Sjukt.

ooo

IFK Umeå har i praktiken snart avgjort elitfyran. Särskilt som Ersboda FF inte vill eller få gå upp. Det är hela åtta poäng ner till trean Gimonäs UIF nu. Det tappar inte IFK.

ooo

Det är ett skönt trekejsarslag i norrfemman. Drängsmark, Jörn och Myckle är inom två poäng i toppen, med fyra omgångar kvar att spela. I sista omgången möts Drängsmark/Ostvik-Myckle. Rafflande.

ooo

Söderfemman verkar dock Furunäs/Bullmark ha avgjort. Serieledning med sju poäng för länets nya Bolton.

ooo

Det var det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *