Lustig och van Nistelroy

mikael_lustig1.jpg

Mikael Lustig uttagen i A-landslaget igen. Och den här gången är det på riktigt. Han är en av 22 uttagna spelare som ska ta Sverige till seger i ödesmatcherna i VM-kvalet mot Ungern och Malta.

– Klart det är lite speciellt att bli uttagen till A-landslaget som ju är hela Sveriges lag, och nu får man ju spela med Zlatan och grabbarna, säger Lustig när bloggen når honom på telefon då han sitter på Madrids flygplats och väntar på hemresa.

Hans Rosenborg mötte ju Real Madrid i en träningsmatch inför 80 000 åskådare på Santiago Bernabeu-stadion. Det blev 0-4-torsk sedan Karim Benzema gjort två mål bland annat. Lustig hade Cristiano Ronaldo på sin kant.

– Det gick helt okej defensivt. Han utmanade inte så mycket en mot en. Men sen fick ju vi jaga rätt mycket boll och hade inte så mycket krafter framåt.

Läckert ändå att få möta Real på Bernabeu?

– Grymt häftigt. Det var ju 80 000 åskådare på plats.

Bytte du tröja med Ronaldo?

– Nej, men med Ruud van Nistelroy och det är ju heller ingen dålig spelare.

Nope. Inte direkt. En kort notering bara. I fjolårets EM var Fredrik Stoor grej of the day i landslaget. Den dåvarande högerbacken i Rosenborg kändes verkligen som framtidens landslagsback på den platsen. Sedan gick Stoor till Fulham, hamnade i frysboxen, föll bort från landslagsdiskussionen, ersattes av Lustig i Rosenborg – som ett år senare är med i A-landslagstruppen för andra gången i rad.

Det har ju spekulerats lite om klubb-byte för Lustig under sommaren. Det var inget nytt kring det när jag snackade med honom nu. Men fortsätter han bli uttagen till A-landslaget kan nog intresset växa framöver.

2 kommentarer

  1. känns jäkligt pissigt att man fortfarande inte fixat på vf coachen, har fortfarande inte fått poäng för tomaas markströms mål mot gällivare! illa!fyfan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *