Forza Flurkmark

 flurkmark_52469cfbk123b9d70a53km8000.jpg

Vi börjar skriva bokslut för säsongen i distriktsserierna. Och i afton lägger vi fokus på seriesegrarna i division IV södra; Flurkmarks IK.

Framgångssagan Flurkmark började i fjol då ett gäng ”gamla” Gimonäs CK-tjejer dammade av Flurkmark IK:s damtröjor och startade upp den insomnade fotbollsverksamheten.

I fjol rensade Flurkmark rent i femman och förlorade inte en enda poäng.

I år tappade man fyra poäng. Men se förlorade någon match, nej det gjorde man inte. Och nu undrar ju vän af ordning om det blir serieseger i trean nästa säsong också?

– Vi börjar ju bli van det här nu så vi måste väl vinna allt nästa år också, det skulle ju kännas konstigt annars, säger Flurkmarks 38-åriga Nina Roukus.  

Har ni snackat om trean och målsättning där?

– Vi har ju diskuterat det. Men vi är ju inte så unga om man säger så och tvåan är inget vi strävar efter. Men samtidigt är vi vinnarskallar utan dess like, så målet får bli att vinna rubbet, haha. Vi vet ju inte hur man gör när man förlorar, säger Roukus.

När förlorade ni senast?

– Vi förlorade en match i DM mot Morön i år. Det är nog enda förlusten, förutom någon match inomhus.

Ni tappade poäng i sista omgången i helgen, 1-1 mot Spöland?

– Vi spelade värdelöst. Det är lite svårt när serien är klar så tidigt. Svårt att hålla fokus uppe, vi hade ju två veckors uppehåll före sista matchen eftersom serien haltade. Vi börjar fundera om det är oss det är fel på. I fjol ramlade det bort en massa lag i femman. I år är det många lag i femman men då har det ramlat bort massa lag i fyran i stället.

Ja, det skulle vara tio lag i fyran men blev bara sju till slut?

– Ja, Ulrica (Björnehall) höll ju på att torska skytteligatiteln på det. Hon gjorde fyra-fem mål mot Ersboda som drog sig ur. Men hon vann till slut ändå på 28 mål.

Fortsätter alla att spela nästa år i Flurkmark?

– Det är väl några som försvinner en stund för att plugga. Men vi träffas ju hur mycket som helst även utanför fotbollen och det vi är mest oroliga för är väl barnafödande, haha.

– Vi måste ha farsan (Heikki Kusisto) kvar som tränare i alla fall. Vi har såna jäkla viljor i laget och behöver nån som styr upp träningarna. Sedan är ju han inte nöjd nån gång, inte ens när vi vinner med 12-0. Men han känner ju alla och vet hur vi funkar också.

Har ni stor trupp förresten?

– Vi har använt 24 spelare i år. Sedan har vi ju lite gamla polare som vi vet kan ställa upp om det blir något men vi har inte behövt ringa någon av dem än.

I trean borde ni väl ändå få lite motstånd?

– Ja, definitivt. Vi trodde fyran skulle bli lite tyngre och var väldigt oroliga för Sandåkern. Men det gick ju bra ändå.

ooo 

Sannerligen. 32 poäng av 36 möjliga och 60-11 i målskillnad är ingen dålig statistik för årets säsong.

ooo

Seriesegrarextra fortsätter i morgon…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *