Segraren som inte fick gå upp

seriesegrare_mariehem_f18_78747b8fk123bdd8702dkm8000.jpg

SERIESEGRARE. Uppe från vänster: Hanna Isberg, Elin Winblad von Walter, Camilla Lundström, Julia Lundberg, Lovisa Valentino, Frida Selberg, Malin Dahlgren, Linnea Hellström. Nere från vänster: Maja Öhlund, Elina Israelsson, Frida Hellström, Moa Aggestål, Angelica Sellstedt, Anna Winblad von Walter. Liggande: Runa Gulliksson. Saknas på bild: Amanda Darehed, Maria Näsholm. FOTO: PRIVAT

Japp. Dagens seriesegrartext handlar om Mariehem SK:s juniorlag som tog hem segern i division V södra. För andra året i rad!

I fjol rensade laget rent med tio vinster på tio matcher. I år blev det 13 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust på 16 matcher. Men seriesegern den säkrades för andra året i rad.

– Under våren spelade vi riktigt bra och utvecklades spelmässigt men vi tappade lite motivation under hösten när vi visste att vi inte fick gå upp. Men vi lyckades ju knyta ihop det till slut, säger tränaren Karin Wikgren vars lags samtliga poängförluster kom just under hösten.

Tappar ni många spelare till nästa år eller?

– Vi behöll ju stommen till årets säsong trots att vi inte fick gå upp i fjol men nästa år kommer säkert några spelare gå upp till Mariehem FF i trean. Då kommer det upp nya spelare så det var kul att vi kunde vinna igen med det här laget.

Har ni haft stor trupp?

– Nej, i år har vi varit kring 14 stycken. Men vi har lånat spelare antingen från division III-laget eller från det yngre laget. Men vi har ändå klarat oss bra och inte haft så mycket skador.

Ni gjorde 76 mål totalt och Julia Lundberg gjorde 27 av dem, inte illa?

– Nej, hon är en fantastisk forward men vi har haft många målskyttar i laget och det har varit en rolig säsong med mycket fotboll, vi var ju på Gothia Cup också.

Hur gick det där?

– Spelmässigt så åkte vi ut i första slutspelsmatchen men lagmässigt var det väldigt lyckat. Vi har ju några som kanske inte satsar vidare och några som kliver uppåt, så det var kul att lagbiten varit så bra i år. 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *