Zlatan vs Markström

För alla er som inte har Viasat Fotboll och kan se Inter-Barcelona i Champions League finns det ett (fullgott?) alternativ i Skellefteå.

Det vankas nämligen DM-final på herrsidan mellan Morön BK-Umedalens IF.

Division III-laget Morön slåss ju med näbbar och klor för att få behålla sin kvalplats upp till tvåan (med bara två omgångar kvar!). Mitt i all seriedramatik ska nu alltså de grönvita också spela DM-final.

Men oroade för slitage? Inte då.

– Vi har ett ordinarie lag att ställa på benen men det är ju flygande byten i DM så vi behöver ju inte slita lika hårt på spelarna, säger tränaren Thomas Olsson.

Hur ser ni på DM-finalen?

– Det ska bli spännande att få spela mot ett lag från en högre serie, det blir en riktig utmaning.

Den kommer inte lite olägligt ändå?

– Man får ju inte välja saker här i livet utan det gäller att vara bäst när det gäller. Vi går för seger. Vi vet att vi är hyggligt bra hemma och det blir intressant att få känna på ett division II-lag, det tror jag vi kan dra nytta av inför slutspurten. Vi har bättre trupp och fler alternativ nu också än i våras.

Två omgångar kvar i trean. Sedan kan det vänta kval. Ni har ju nästan bara finaler kvar?

– Haha, ja. Men vi har haft en fantastisk säsong. Jag och Gunnar (Hellgren) kom in i ett sent skede, vi har bytt ut båda innerbackarna och har fem spelare som är ny på sina poster i laget. Ändå är vi med i DM-final och slåss om en kvalplats till tvåan. Stämningen i laget är positiv och bra.
– Morön har ju varit lite slumrande som förening känns det som, men nu är det liv i många led. Vi har många unga spelare som är på väg upp igen.

Det har ju alltid varit Moröns kännetecken?

– Ja, i grunden är vi ju en ungdomsförening. Vi provade några år med att ta hit engelsmän och det var ju kul men den tiden är nog förbi, föreningen måste ha storlek att prova på det. Nu ska vi till större delen leva på egna spelare, säger Thomas Olsson som gör ett trevande försök att locka folk till DM-finalen i stället för att sitta kvar i tv-soffan (matchen börjar 20.00 nämligen).

– Jag lämnar målgaranti, men åt vilket håll målen kommer vågar jag inte lova!

ooo

Vad säger då Umedalen inför finalen?

– Det ser ganska bra ut. Vi har fått tillbaka alla förutom Nisse Bylund som varit förkylda och sjuka, säger Peter Stenberg, tränaren i Umedalen.

Ni siktar på seger antar jag?

– Det gör vi i alla matcher. Det blir säkert en tuff nöt att knäcka, Morön lär vara ganska taggade.

Hur bra koll har du på Morön?

– Ganska bra. Jag såg dem mot Teg. De har ett ganska finurligt lag. De hade en rätt duktig kantspelare som var intressant och sedan gör ju Markström på topp rätt mycket mål. I övrigt ett jämnt och stabilt lag, lite som vårt, inga stora stjärnor utan ett starkt kollektiv.

Och en DM-titel står på spel.

– Ja, jag vet inte när och om Umedalen har vunnit något DM överhuvudtaget (Någon som vet?, reds anm) så det vore kul att vinna, säger Peter Stenberg inför finalfajten mot Morön BK.  

3 kommentarer

  1. Jepp. Efter lite efterforskningar så har det visat sig att vägen ut i Europa ligger öppen för båda lagen, oavsett hur det går i afton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *