Derbyslaget

Misba Abtah avgjorde vårens Lyckselederby med sitt 2-1-mål inför 1200 pers på Ågläntan!

I dag gör Lycksele-Betsele upp igen. Den här gången i elitfyran på Tannen. Och den här gången med Betsele som solklar favorit med en segersvit på fyra raka matcher.

Vad säger då Lycksele?

– Det ser bra ut. Vi har några som är skadade och avstängda, bland annat Ruslan Mehermli, Mattias Nilsson och Kawe Ahmadian. Derbyt blir självklart spännande, säger LIF-tränaren Stig Bäckman. 

Ett sätt för er att rädda höstsäsongen?

– Det vet jag inte om man kan säga, vi har ju spelat med ett litet annorlunda lag under hösten än våren, mycket yngre spelare. Målet var att ta sig till elitfyran och det lyckades vi ju med sedan har vi inte riktigt fått med oss resultaten i vissa matcher. Vi fick bara oavgjort mot Spöland och Sörfors till exempel. Men självklart är det en viktig match på lördag men den gäller ju en hel del för Betsele också.

Om Betsele slår er och IFK Umeå skulle förlora mot Malå i helgen kan ju ni hjälpa Betsele i sista omgången då ni möter IFK. Hur ser du på det?

– Ja, vi ska spela matchen på lördag först.

Tror du publiken hittar till Tannen i morgon?

– Man vet ju aldrig. Lyckselepubliken är svårflörtad. Det har varit rätt lite folk på alla matcher förutom derbyt. Men vi räknar med lika mycket folk som i Betsele, bara det inte börjar regna så in i helvete, då måste vi spela på konstgräset.

ooo

Slog givetvis en pling till Betseles Thomas Strömgren också. Han var lite mer frispråkig än kollegan Bäckman.

– Lycksele vill säkert rädda sin säsong genom att vinna den här matchen, de har ju inte rosat marknaden i elitfyran direkt.

Hoppas ni på serieseger?

– Det måste vi ju göra. Jag hoppas att Malå kan fysa sönder IFK Umeå i helgen och att vi vinner derbyt. Då blir det intressant i sista omgången.

Tror du ni kan hoppas på hjälp från Lycksele i sista omgången?

– Det får vi säkert inte, men vi får se vad som händer och försöka vinna våra matcher.

Ni har ändå gjort en bra höst?

– Vi sa redan när vi torskade mot IFK Umeå för fyra omgångar sen att målet var att vinna de sex sista matcherna. Nu har vi vunnit fyra men vi hade ju inga förhoppningar om att ligga så här nära toppen.

Hur ser det ut i truppen inför i morgon?

– Positivt. Vi har full trupp. Men det gäller att vi håller oss i skinnet. Vi har en hel del spelare som bara är ett kort från avstängning. Vill det sig illa har vi halva laget borta mot Sunnanå, säger Strömgren och skrattar.

Och ni vill vinna såklart?

– Ja, vi vill ju visa vilka som är bäst i stan och det är klart det är roligare att slå Lycksele än Spöland.

ooo

Das war alles.

5 kommentarer

  1. Som vanligt så är Bäckman usel i sina uttalanden till pressen!! Som att de skulle försöka vinna mot IFK ifall betsele kan gå upp?? Knappast!!
    Hoppas det blir rödvit slakt i morgon på tannen och att den gode strömgren avgör!!!

  2. vart tog serieseger krönikorna vägen?? FBIK eller som du märkligt nog kallade dem ”Länets Bolton” var klara serie segrare för ett bra tag sedan, men inget om det?? Varför Kallade du FBIK ”Bolton”???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *