Umeås Stadio Olimpico

Jag ska inte vara alltför oppurtunistisk då jag vet inte anledningarna och kostnaderna bakom men utifrån ett lekmannaperspektiv; Visst kunde man dragit gräset liite närmare nya läktaren på Gammliavallen när man ändå gjorde sig omaket att ta bort friidrottsbanor och allt?
Som det är nu är gamla läktaren nästan en sjumannaplan från sidlinjen (det kommer bli bättre) och nya läktaren är, förvisso närmare men, inte så nära som man hade hoppats (och så lär det förbli). UFC-matrisen Markus Wikström hade en teori om att det handlade om tv-kamerornas möjlighet att täcka alla vinklar. Might be so. Men det är bara synd att det inte gått att tajta upp ännu mer om man nu ändå ska smacka upp en ny läktare framgent och försöka göra Gammliavallen mer lik Craven Cottage än Olympiastadion i Rom.

ooo

23 september kommer för övrigt Uefatesterna av den nya konstgräsmattan att utföras.

ooo

Men Ersboda SK lirar seriematch på Gammliavallen mot Piteå redan till helgen.  

ooo

En rolig detalj med planen är att den högsta punkten på planen nu inte längre är mittpunkten utan ett par meter vid sidan om den, ser rätt roligt ut när man står från sidan.

ooo

UIK-matchen var inte mycket att hänga i granen. Lite yngre förmågor som Linnea Ågren, Elin Landström och Linda Molin testades men särskilt farligt blev det sällan, vare sig för UIK eller Piteå.

ooo

”Umeå är inte lika starka som i fjol” tyckte Jennifer Nobis som i fjol terroriserade försvar i Umeå Södras färger men nu är invärvad för att rädda Piteå kvar i damallsvenskan. Och en sak är säker, hon kastar inte kortare inkast i år än i fjol. Hon kastar sjukt långt. Snacka om den kvinnliga motsvarigheten till Stokes Rory Delap.

ooo

Hanna Ljungberg har för övrigt gjort comeback! I korpen! Som målvakt! Hon förkunnade stolt att hon höll nollan häromdagen för Umeå IK:s avvecklingslag och ville gärna ha poäng i VF-coachen för det. Jag sa att jag skulle se vad jag kunde ordna.

ooo

UFC tränade för övrigt direkt efter UIK. Bland många andra så var Andreas Utterhall var, Daniel Bäckström (som drabbats av ett nytt litet bakslag) var där plus en kille som kom från Assyriska farmarlag i trean, fick aldrig grepp på vad han hette men han skulle visst vara född 1989 och ha börjat plugga här uppe.

ooo

För alla som missat det är det slaget om Lycksele 2 på lördag med LIF som hemmalag. Kommer några fler rader om det i morgon. Men det sjuka i kråksången är detta. Om Betsele vinner derbyt samtidigt som ”Malå fysar ner IFK Umeå” (som Thomas Strömgren uttryckte det) så kan Lycksele i sista matchen stå inför det tveksamma nöjet att de kan hjälpa Betsele upp i trean då de möter IFK Umeå i sista matchen. Undra hur tankegångarna skulle gå då i LIF?

Nåväl. Det är ett derby på lördag först och IFK Umeå ska ta sig an Malå först. Sen finns ju också Ersboda FF med och leker i toppen av elitfyran men jag räknar kallt med att de tackar nej till trean om de tar hem seriesegern.

ooo

Tack och gonatt.

1 kommentarer

  1. Om det skulle vara så för Lyckseles del att dom kan hjälpa Betsele i sista omgången så är jag ganska säker på att det blir ett juniorlag som tar sin IFK Umeå:)Det sista Bäckman och Henke ”glaslirarn” vill är att Betsele skulle gå upp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *