VF-coachen tillbaka

Bloggen! Den har varit vilande länge, länge nu men sånt är livet. Ingen tid att sörja det som varit. Desto större idé att blicka framåt mot det som komma skall.
1) Bloggen – Vi kör en tretränarlösning här. Jag, Jocke Bålfors och Lars Lindberg (Skellefteåbaserad) skriver tillsammans.
2) VF-coachen – Det är ju givetvis en tanke med att vi relanserar bloggen i dag, samma dag som VF-coachen dunkar igång på sitt andra år. Det är VF-coachen jag suttit med den senaste veckan, har betygsatt varenda spelare i spelet. Tog en arbetsvecka i runda slängar. Vissa lag är ju svårare än andra, som Mjövallen till exempel som skickade in en trupp på 43 spelare (rekord i år, i fjol hade Blattnicksele/Sorsele upp mot 50 registrerade spelare men verkade ändå av någon märklig anledning få ragga på byn för att få ihop ett lag ibland!). Där blev Tobias Isberg dyrast (tror jag, har inte listan framför mig).
I övrigt?
Det finns fyra tremiljonersspelare. Västerbottens mest hårfagra Johan Larsson har ju just nu lite skadeproblem men var enda herrspelare i högsta serien som i fjol tog sig in på topp tio-listan då och därav det priset. Goran Zdravkov har länge varit en av Norrlands bästa mittfältare, gjorde 14 mål för Anundsjö i tvåan i fjol vilket i år skulle ge en poängskörd av cirka 45 pinnar. Josefin Gardeström drog in 36 poäng redan i fjol, hon spelar kvar i Mariehem FF som i år spelar en division III-serie med tolv och inte tio lag, med andra ord får hon fyra matcher till i år. Till sist Rikard Eriksson. Han må ha lämnat över sin hårfagra yttermittfältsmantel till Johan Larsson men senast han lirade i Betsele öste han in mål. Nu är han tillbaka där, i fyran. Han borde kunna springa in många bollar.
Nåväl, alla priser kan diskuteras och stötas och blötas. Men givetvis finns det även en hel del fynd att göra, det är upp till er att hitta dem!

ooo

Var och såg första halvlek av Umeå FC i går. Då var det en tämligen impotent uppvisning de bjöd på. Danny Persson och Toby Davis bommade ett par lägen var men i övrigt var det rätt temposvagt i mina ögon. Johan Larssons genombrottskraft på en kant saknades rejält. Såg Mambo Mumba för första gången i UFC-tröjan, han förtog sig inte utan spelade enkelt. Kan nog bli bra. Kali Ongala känns som ett större frågetecken just nu, han såg seg ut, detta på ett mittfält som av gårdagen att döma inte riktigt hittat sin form än och som fortfarande känns sakna den ihållande defensiva kraften. Men premiären är ju en knapp vecka bort. Peder Åström bäst i Mariehem, där även forwardsförvärvet Pär Vidmark var rivig, för övrigt.

ooo

Såg sen Umeå IK fajta till sig en 2–3-förlust borta mot Lyon. När Lyon gjorde 1–0 trodde jag på 6–0 typ till fransyskorna, men på något märkligt sätt lyckades UIK snubbla in både en och två bollar och hade Sofia Jakobsson satt sitt friläge hade det kunnat vara tre mål. Det är ju sannerligen inte vackert att titta på UIK just nu, de tappar boll ideligen men man får väl ge dem en guldstjärna för att de i alla fall försöker rulla (även om det ibland kan bli lite dumrullande) och de sliter, kämpar, springer och får på något märkligt sätt in bollarna. I alla fall i Europaspelet. Jag har oerhört svårt att se UIK vända detta mot Lyon, men bara att göra två mål borta är en seger i sig.

ooo

Umedalen åkte på en riktig förnedring i dag hemma mot Östersund i svenska cupen. Noterbart är att Joakim Stigedahl (född 1994) gjorde Umedalens enda mål i 1–7-förlusten. Han kan nog bli något vad det lider – och går dessutom för fyndpris i VF-coachen om ni undrar.

ooo

På tal om cupkrossar. Mariehem SK torskade mot Piteå i går med, trumvirvel, 0–10!! Ex-UIK:aren June Pedersen hängde tre, ex-Sunnanåaren (och UIK:aren) Erika Karlsson två och ex-Sunnanåaren Johanna Lindahl två. Även division III-nykomlingen Flurkmark är ute ur cupen, 2–4 hemma mot Hägglunds.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *