VF-coachenscouting och Dalkurd

VF-cupen liras i Umeå i helgen vilket givetvis är ett utmärkt tillfälle för den som vill scouta spelare till VF-coachen.
På herrsidan spelar deltar sex coachen-lag, samtliga från division IV; Ersboda FF, Hås, Sandåkern, Sandvik, Röbäck och Robertsfors BK.
På damsidan är de tre coachen-lag som visar upp sig i helgen, Betsele, Flurkmark och Mariehem FF.
VF-coachens dyraste spelare kommer dock inte att spela. 3-miljonersspelaren Josefin Gardeström ligger hemma med magsjuka.
– Jag bommar cupen, det är lite synd, säger Gardeström till Bloggen.
Hon blev för övrigt helt chockad över sin prislapp till VF-coachen och skickade till och med ett mail till oss där hon skrev följande: ”Hur kan detta ha hänt, att jag, Josefin Gardeström, kostar 3 000 000. Något måste verkligen ha blivit fel?”
– Haha, ja, jag var ju tvungen att fråga om det var något fel. Det var en chock, jag tänkte att det var något fel.
Du var fjärde bästa spelare i hela spelet i fjol och får spela fyra fler matcher i år. Det är anledningen. Känner du pressen nu?
– Njae, jag spelar i division III så där känner man inte så mycket press.
Well, Gardeström ska i alla fall få ta ut sitt eget lag till VF-coachen som vi ska presentera i tidningen till veckan. Vi får se om hon tar ut sig själv där!

ooo

VF-cupen i övrigt? I fjol skrällvann division V-laget Röbäcks IF. De fortsatte sedan säsongen med att svepa upp till fyran. Om de vinner i år? Knappast, i alla fall inte av döma av genrepet inför cupen där de förra helgen torskade mot Sörmjöle/Hörnefors med 1-8.
På herrsidan tippar jag att Ersboda FF eller Sandåkern tar hem cupen med Mariehem FF, som har handikappmål genom att de spelar i femman, som outsider. Har dock ingen som helst koll på Övikslagen som är med.
På damsidan är arrangerande Mariehem FF min favorit, även där med en brasklapp för lagen från Västernorrland.

ooo

Var och såg en halvlek av UIK i går. Den första och där bidde det ju inga mål. UIK spelade småtrevligt och bollhållande fram till sista tredjedelen där det var ack så uddlöst. Avsaknaden av naturliga yttrar i UIK är verkligen slående, UIK kom runt på kanterna (nästan bara på höger) ibland men inläggen blev inte alls särskilt vassa.
I andra halvlek hittade så Sofia Jakobsson (som brände ett superläge i första) rätt med vänstern av alla fötter, snyggt var det också!
Rita Chikwelu (bra som innermittfältare med Emma Åberg Zingmark i går) utgick ju skadad i går. Men det ska inte vara någon fara för Lyon för henne.
Hon har fått en översträckning i armen så det ska vara lugnt, säger UIK:s sjukgymnast Mattias Tegern.
Gällande Anna Paulson så gjorde hon sitt knäingrepp i går morse. Beräknad vila är två-tre dagar. Om det blir tre dagar ska hon vara tillbaka precis i tid till Lyon på söndag.

ooo

Lyon och askan? Well, fransyskorna ska anlända med flyg till Umeå på fredag kväll och vi får väl se var det isländska askmolnet har tagit vägen då. I värsta fall får väl Lyon ta bussen upp. De gjorde ju dom redan förra gången, i alla fall två tappra busschaufförer, spelarna fick flyga.
Presidenten Aulas lär dock inte vara så sugen på att åka buss (om han skulle få för sig att komma hit). Senast tog han sin egen privatjet:

ooo

Nordicbet har kommit med oddsen inför norrettan. Piteå är favorit och står i 2.30 gånger pengarna följt av Danmark (4.30), Kvarnsveden (6.00), Bollstanäs (7.00), Vasalund (9.00) och sedan kommer Umeå Södra. Sjättehandsfavorit till 12.00 gånger pengarna. Men jag tror definitivt att Piteå tar hem segern. De ser starka ut.

ooo

Jens Sjöström lagkapten i Umeå FC. Givet val!

ooo

På tal om UFC. Snackade med ex-FF-spelaren Rasmus Lindqvist i går. Han lirar ju numera i sannsagan Dalkurd FF. De var precis hemkomna från ett träningsläger i Barcelona och sjöd av självförtroende.
– Vi har nog division I-seriens bästa trupp. Målet är serieseger, säger Lindqvist.
Om du jämför Dalkurd med Skellefteå FF?
– Det är som natt och dag. Här har de satsat hårt, det är stor skillnad bara där. I Skellefteå var det mer halvdant.
Vilka tror du blir era utmanare till seriesegern?
– Svårt att säga, Sirius ska väl vara bra. Vasalund kanske fast jag tror inte så mycket på dem. Sedan blir nåt av Syrianska-lagen, Valsta eller det i Botkyrka, Arameiska, nog bra.
Umeå FC?
– Jag har ingen koll på vad de har värvat så jag vet inte.
För er som inte vet det har ju Dalkurd gjort en kometkarriär genom seriesystemet. De har gått från sexan till ettan på fem år och siktar nu uppåt ännu ett snäpp. Kan inte klandra dem, de har en riktigt vass trupp och får räknas som en av de absoluta favoriterna i division I.

ooo

På återhörande.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *