Träningsmatcher i vulkanens skugga

Rönnskärs IK:s två fixstjärnor, och förmodade toppnamn till årets upplaga av VF-coachen, bjöd på stor show när Myckle IK desarmerades på lördagseftermiddagen. Mikael Vidmark, tredje bästa spelare i förra årets VF-coachtävling, stod för tre mål – men Mathias Lundberg vägrade vara sämre. Västerbottens skyttekung 2007 och 2008 stod för hela fyra mål i utkassningssegern, som till slut fastskrevs till 7-2 och Rönnskär är vidare i DM.

ooo

Robertsfors IK visade att man pallade för trycket då division III-laget Morön BK kom på besök. Två mål i den första halvleken av André Holmström – och de grönvita var ett slaget lag. Träningsmatchen slutade 3-0 till Robban.

ooo

Division V debutanterna IFK Anderstorp föll på målsnöret mot nydegraderade Bergsbyn. Matchens enda mål kom från Talang 2010-deltagaren Sebastian Åkesson, som hade anledning att fira dubbelt under lördagskvällen.

ooo

IFK Åhlund har inför den här säsongen startat ett samarbete med den förre derbymotståndaren Byske IF. Lagen spelade två matcher under lördagen, en slutade i moll, och en i dur. Först besegrade man Bastuträsk IF med sju mål emot två. Därefter stötte man på division VI-laget Renbergsvattnet IK, en motståndare som blev för svår. Åhlund tod ledningen i den första halvleken, men i den andra kom gästernas passningsspel igång – och laget kunde vända och vinna.

ooo

Manchesters två toppklubbar gjorde upp i ett hett derby under lördagseftermiddagen. Paul Scholes blev stor matchvinnare efter att ha avgjort matchen i den sista övertidminuten med en välplacerad nick. Därefter tog Tottenham över fjärdeplatsen efter att ha besegrat Chelsea, och dessutom gett Manchester United nytt hopp om ligaguldet.

ooo

Även i Barcelona var det fotbollsderby. Goliat klarade inte av att besegra David och matchen slutade mållöst mellan Zaragoza och Barrcelona. Efter slutsignalen fortsätter den isländska vulkanen störa fotbollseuropa. Barcelona kan bli tvingade att åka buss till veckans semifinal i Champions League mot Milanolaget Inter.