Inget EM

VF har i omgångar skrivit om länets intresse för att vara med och arrangera EM 2013. SvFF har nominerat orterna som kan bli aktuella och där ingår varken Umeå eller Skellefteå. Anledningen? Skellefteås fritidsnämnd ansåg att en ombyggnation av Norrvalla (krävs minst 6 000 fasta sittplatser plus en liten mobil läktare, ett visst antal platser under tak osv) skulle vara för dyr för ett evenemang.
– Vi såg det ur väldigt olika perspektiv. Sunnanå skulle få en bra matcharena, turistnäringen skulle må bra och andra evenemang skulle kunna bli aktuella, sa Magnus Stenberg, ordförande i Västerbottens fotbollsförbund.

Man kom längre i diskussionerna med Umeå men där föll det på konstgräset. Det var aktuellt att lägga naturgräs på konstgräset och fixa ny belysning till en kostnad av drygt fem miljoner.
– Umeå ställde som motkrav att matcherna skulle spelas på konstgräs, sa Stenberg.

Uefas regelverk säger konstigt nog (obs ironi) att hela turneringar ska spelas på samma underlag.

….sedan är det ju inte säkert att Skellefteå eller Umeå blivit vald av SvFF ändå.

ooo

Det är inte länge kvar innan den ruskigt heta herrtvåan drar igång. Utlovar mer läsning om den specifika serien, så väl i tidningen som här på bloggen. Det finns ju en hel del att bita i.

ooo

Här kommer i alla fall resultaten från lagens genrep:

Ersboda SK-Piteå IF 0-2
Umedalens IF-Älgarna 3-0
U: Gustaf Persson, 2, David Viksten.
Robertsfors IK-Morön BK 3-0
R: André Holmström, 2, Fredrik Fjällström-Winka.
Tegs SK-IFK Umeå 4-1
T: Carl Pettersson-Lif, 2, Viktor Eliasson, Martin Eriksson-Drugge.
Skellefteå FF-IFK Luleå 3-1
S: Goran Zdravkov, Jonas Desai, Linus Almqvist.

ooo

Noterat därifrån? Dåligt genrep av Ersboda SK. Umedalen ”studsade tillbaka” på rätt sätt efter debaclet mot Östersund, Robertsfors fick två nya skador i form av Jens Bergström och Fredrik Lindgren, UFC-lånet Lif nätade två gånger om för Teg och tre vackra mål när FF besegrade Luleå med 3-1. Mariehem var spellediga men bland annat Niklas Wiberg och Rikard Bojang lirade i VF-cupen med Mariehem FF. Något som skapat irritation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *