Norrfyrans alla profiler!

Bastuträsk:
Målskytten: Daniel Johansson är den som ska stå för majoriteten av målproduktionen då Carl Lindström ännu befinner sig i grannlandet i väst för arbete och lagets tidigare målspottare lämnat för Bureå.

Stjärnan: Simon Eriksson är innermittfältaren som kommer få dra ett tungt lass i Bastuträsk i sommar. Den passningssäkre mittfältsgeneralen kommer tillsammans med stabila Joakim Magnusson, Peter Degerman, med flera, att få jobba hårt för att skola in de unga spelarna från egna ledet in i division IV.

Den underskattade: Salah Salah var i unga år ett underbarn med en otrolig snabbhet. Karriären avtod i tonåren, men nu verkar han kämpa sig tillbaka. En snabbspringande, hårt arbetande närkampsspelare med stor vinnarskalle som kommer bli viktig i årets upplaga av BSK.

Nyförvärvet: Bastuträsk har en av Skellefteås bredaste målvaktsuppsättningar. Förutom rutinerade Stefan Ekström – finns även Jimmy Widerlund, Joakim Magnusson och nu även den förra Morökeepern – Erik Tjernqvist. Kommer ”Tjern” hem från Norge i tid, kan Bastuträsk titulera sig att ha division IV:s bästa målvakt.


Betsele:

Målskytten: Thomas Strömgren kommer, liksom många tidigare år, hitta målet – så enkelt är det bara. Ett av de säkrare korten till VF-coachen då han alltid levererar mål.

Stjärnan: Rickard Eriksson har med sin snabbhet dundrat förbi och satt skräck i samtliga av de backar han mött en bra bit upp i seriesystemet. Han kommer säkerligen skrämma slag på många lag i årets divi sion IV upplaga. Med sin enorma inställning och kämpaglöd är han möjligen årets värvning i Västerbottens lägre serier.

Den underskattade: Misbah Abtah kommer att avlösa de båda stjärnorna, Strömgren och Eriksson, i såväl målskytte som spetskompetens. En viktig spelare som kommer oroa många försvar.

Nyförvärvet: Erik Dahlberg är en stabil back med en otrolig vilja och kämpaglöd. Men hans största tillgång är att han hatar att förlora och har en riktig vinnarskalle.


Bureå:

Målskytten: Mustafa Haidari är en häpnadsväckande talang med målsinne. Den blått 15-årige forwarden har redan visat framfötterna och fortsätter hans utveckling från 2009 även 2010 – kan Bureå få väldigt svårt att behålla honom efter denna säsong.

Stjärnan: Niklas Kauppi är, har varit och kommer så länge han är aktiv – vara en av Skellefteås bästa fotbollsspelare. Målsinnet, tekniken, blicken och spelsinnet är alldeles för bra för division IV. En oerhört viktig pjäs i Bureå – som för lagets bästa behöver medverka i så många matcher som möjligt.

Den underskattade: Johan Wahlberg gick från Ljusvattnet till Bastuträsk som division V:s bäste målskytt. I BSK fick han oftast hålla till på kanten, något som passat honom väl. När han nu drar på sig den svart-vita dressen ställs höga kriterier – något som kan passa denna snabbfotade 24-åring väl.

Nyförvärvet: I både Mariehem och Bastuträsk har Johan Lindgren imponerat så mycket att både Skellefteå FF och Morön ville ha honom inför denna säsong. 25-åringen har en första bollträff som tillhör högre divisioner och kan dessutom spela på alla platser på såväl mittfält som backlinje, även om han passar bäst som defensiv central mittfältare.

Drängsmark/Ostvik:
Målskytten: Jonas Lindgren fortsätter göra mål, mycket beroende på hans snabbhet, men även med kyla i avsluten och ackuratess. Lindgren kan vara ett smart köp i VF-coachen.

Stjärnan: Erik Andersson var förra säsongen inte långt från en helt ordinarie plats i division I. Nu, tre divisioner lägre, lär han inte ha några större problem att dominera fullständigt. En av seriens bästa spelare och en grym förstärkning för denna spännande nykomling.

Den underskattade: Robin Nyström bytte för några säsonger sedan målvaktshandskarna mot en ordinarie plats på Drängsmarks innermittfält – en plats som han acklimatiserat sig till snabbt. En underskattad fotbollsspelare utåt – men uppskattad av de egna spelarna.

Nyförvärvet: Erik Andersson är ett så pass bra nyförvärv för laget att han får tituleras på även denna plats.

Lycksele:
Målskytten: Daniel Bengtsson ska tillsammans med Huseynov stå för målskyttet i den här säsongen. Laget är aningen försvagat från förra året och kommer få kämpa ordentligt, inte minst i det otroligt prestigefyllda derbyt mot lokalkonkurenterna Betsele. Bengtsson är förstavalet på forwardssidan – även om det gäller han får igång målskyttet för att behålla den rollen.

Stjärnan: Sarkan Huseynov är mittfältaren som ska göra det för Lycksele i år. Till i år har laget tappat storstjärnan Ruslan Meherremli till Vilhelmina, så Huseynov får dra ett tungt lass. Den spelskicklige mittfältaren kommer bli navet i Lyckseles spel, målskytte och kreativitet.

Den underskattade: —–

Nyförvärvet: —-

Malå IF
Målskytten: Pelle Sjöström gör aldrig under 20 mål per säsong – och lär inte göra det den här säsongen heller. En stabil målskytt som verkligen vet hur man hittar till nätmaskorna.

Stjärnan: Mittfältaren Per Vänstedt kommer bli en viktig kugge på mittfältet tillsammans med Vikberg och Joakim Johansson. En stabil spelare som laget räknar med i vått och torrt.

Den underskattade: Mattias Sundqvist är en stabil och duktig back som inte märks speciellt mycket utåt – men som är uppskattad i laget och en riktigt bra back – såväl framåt som bakåt.

Nyförvärvet: Peter Vikberg var i Norsjö i fjol. En mittfältare med målsinne, bra tillslag, bra spelsinne och kan spela bra åt båda håll. Han återvänder tillbaka till moderklubben.

Medle SK:
Målskytten: John Lindblad verkar i år inte bara leta målet, utan måste även hålla i tyglarna av laget. En spelande tränare som har stor vana av att hitta av nätmaskorna. Ingen speedkula, men stor, stark och bra teknik gör honom fortsatt målfarlig.

Stjärnan: Mikael Bergren spelade delar av förra säsongen i Skellefteå FF, men återvänder nu för sin andra sejour i byalaget Medle. Bifogar över ett bra spelsinne och en passningsfot av rang. Inte bara Medles bästa spelare, men även en av seriens fem-tio bästa spelare.

Den underskattade: Robert Markusson kom inför förra säsongen från Myckle IK. Den snabbe yttern har en fin teknik och ett hårt närkampsspel för sin storlek. En mycket underskattad spelare som uppskattas av lagkamraterna.

Nyförvärvet: Albin Rosendahl återvänder till Medle efter en säsong i Norge. Inget spel där, men Rosendahl bifogar fortfarande över ett stort målsinne och en bra vänsterfot. Inte längre det riktiga löpsteget, men ändå en vass anfallare.

Mjövallen:
Målskytten: Fredrik ”Snullan” Larsson har på årets första lagfest uttalat att han kommer att sluta efter denna säsong om han vinner skytteligan. Han är alltid giftig och kanske kämpar han för en anledning att lägga skorna på hyllan.

Stjärnan: Tobias Isberg har i flera säsonger varit Mjövallens bäste och viktigaste spelare. En rutinerad tekniker som fortfarande är en stabil målskytt, framspelare och spelfördelare för sitt Mjövallen.

Den underskattade: Isak Pettersson en riktigt bra back som sällan gör misstag och även deltar i offensiven. Kan spela på alla positioner i backlinjen. En bra tränad spelare med fint löpsteg som utvecklats bra de senaste säsongerna.

Nyförvärvet: Jim Vikberg från Burträsk har visat en bra kondition och ett gediget luftspel som kommer bli viktigt för Mjövallen i år. En offensiv mittfältare som även besitter ett fint passningsspel.

Robertsfors:
Målskytten: Milan Grubor är bara 14 år och har en enorm talang med ett extremt målsinne. Han gör väldigt mycket fel, men göra mål de kan han trots sin ringa ålder. Riktigt snabb är han dessutom.

Stjärnan: De som kommer ner från Robertsfors IK är de som får klassas som stjärnor i RBK.

Den underskattade: Johannes Boman är en extrem slitvarg med en otrolig inställning som alltid går att lita på. Defensiv mittfältare och mittback som alltid vinner boll och kämpar för sitt lag. Riktigt uppskattad från såväl tränare som medspelare.

Nyförvärvet: Alexander Brännström är en ny talang med ett snabbt löpsteg. En traditionell ytterforward med en fin vänsterfot som ännu bara fyllt 16 år. Han är i grunden från Nysätra, men klassas ändå som en egen produkt.

Rönnskär:
Målskytten: Mathias Lundberg blev Västerbottens bäste målskytt såväl 2007, samt 2008. En hypersnabb forward med ett ovanligt stort målsinne som gjort honom fruktad av alla försvar i serien.

Stjärnan: Mikael Widmark var en av förra säsongens främste spelare i VF-coachen. Hans rutin och snabbhet gör honom till en väldigt svårspelad spelare. En av Rönnskärs viktigaste spelare som kan avlasta Matte Lundberg i målskyttet.

Den underskattade: Oskar Karlsson är en stor och välväxt mittback med alla egenskaper en mittback ska ha, men har även en offensiv sida hos sig. En talang som bara kommer bli bättre.

Nyförvärvet: Peter Falkman är ny från Bergsbyn och kan bli en klippa i mittförsvaret. Enda problemet för Peter är hans skadebenägenhet. Håller han ihop kommer han bli en viktig spelare för Rönnskär.

Sunnanå:
Målskytten: Rashed Mohammed Anwar har varit hetast i träningsmatcherna. En väldigt snabb spelare med bra målsinne och löper bra. Han snabbhet bäddar mycket för hans målskytte.

Stjärnan: Willam Schönfeldt en bra spelare åt bägge håll som jobbar hårt. Kom under förra säsongen från Burträsk och har ett fint spelsinne som passar bra in i Sunnanå. En spelare som saknar svagheter. Bra bollvinnare samtidigt som han kan vara kreatör framåt. Kan möjligtvis ta för sig mer.

Den underskattade: Andreas Stenlund är en tystlåten 16 årig sprintlöpare som nu valt fotbollen framför löpbanorna. Ett imponerande löpsteg där både uthålligheten och snabbheten är fantastisk. Stenlund har dock mer än så. Han har ett bra spelsinne där han ofta befinner sig på rätt plats, han är träningsvillig och spelar väldigt enkelt – gör sällan något misstag. Har tidigare spelat ytterback, men tränaren Göran Hallberg har valt att använda honom som central mittfältare – en roll han axlat med bravur.

Nyförvärvet: Alexander Brinkmann är vänsteryttern som kom från Myckle till Sunnanå den här säsongen. Han har redan bevisat sina kunskaper på träningsmatcherna där bara målsprutan Rashed Mohammed Anwar gjort fler mål. Brinkmann har ett snabbt löpsteg, fin vänsterfot och en bra teknik, en spelare som tillsammans med tidigare nämda Stenlund, har stor chans att gå vidare mot Skellefteå FF, möjligen redan nästa år.

Vilhelmina:
Målskytten: Patrik Pettersson har med sin snabbhet, med och utan boll, samt förmåga att använda båda fötterna ofta enkelt att hitta målet. Förhoppningsvis, för Vilhelmina väljer han att vara aktiv även denna säsong.

Stjärnan: Ruslan Meherremli gjorde stor succé i Lycksele förra säsongen och har flera divisioner större kunnande än övriga VIK-spelare. En spelare som lätt skulle kunna spela i division II. Han var proffs så sent som för tre år sedan.

Den underskattade: Petter Oskarsson har ett stort fightinghjärta som aldrig ger upp. Inte den största bolltallangen, men en sådan spelare som alla vill ha i sitt lag – en riktig kämpe och bollvinnare.

Nyförvärvet: Ruslan Meherremli är det stora nya namnet i VIK den här säsongen. Det är en stor spelare som ska försöka hålla laget kvar i fyran.

13 kommentarer

  1. Du måste ju ha noll koll på vissa inlandslag.Är det du själv som gissat eller har du pratat med tränare i respektive lag.Och har du pratat med någon tränare måste han gjort dig till ett stort åtlöje.Hur du kan sätta upp Bengtsson i Lycksele som den stora stjärnan i anfallet.Killen har varit målvakt i hela sitt liv och aldrig provat på spel ute.Nu tycker jag du ska kolla upp ordentligt för vi läsare vill läsa trovärdiga reportage.Betsele verkar du ha bra koll på men det förstår jag vart det kommer ifrån.Kolla bara in Malå och du skriver om Jocke Johansson när det finns säkert 4 spelare på mittfältet som är klasser bättre än han

  2. Matti // Lycksele var väl det lag jag hade mest problem med då jag sett dem minst av dessa lag. Bengtsson är inte uppsatt som någon stjärna – utan som målskytt. Dessutom Jocke Johansson står bara med i texten på Malå, det är Vänstedt som jag lyft fram som stjärnan – inte Johansson. Det ser du om du läser igenom texten igen.

  3. Undrande // De jag fick hjälp av, som mött Lycksele, var det jag kunde ringa igår kväll klockan 23. Fick inte tag i tränarna – trots mina samtal. Ingen som har nått att säga om alla andra lag?

  4. Mycket kul Läsning! Jätte bra jobb!! Den där Matti verkar vara en spelare i Lycksele som känner sig förbisedd haha

  5. Om ”Matti” nu har hittat till Lyckseles hemsida så kan han ju också utläsa att Bengtsson gjorde mål så sent som igår.

  6. men du öhman om du kollar efter så hade ”matti” skrivit in den 22a april….detta hände väl den 24e april……? lätt att veta då om man inte är spågumma…

  7. Precis nicke, matti är ju ingen spågumma. Han verkade ju förutspå att bengtsson inte kunde göra mål vilket han bevisligen kan. Det var så jag menade. Visserligen vinner han nog kanske inte skytteligan men han kan ju inte vara helt oduglig om han går in i 11an

  8. En viktig spelare för Robertsfors BK iår, kommer att bli Tobias Salomonsson. Grabben gör ett monster jobb över hela planen och verkar vara i fin form. Stark i huvudet och otroligt duktig på att läsa spelet. Sett ut att vara Robertsfors BK bästa spelare under samtliga matcher på försäsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *