Bureå överlever

Bureå IF förlorade kvällens träningsmatch mot Sunnanå SK på Norrvalla med 0-1. Trots det starkaste laget Bureå ställt på planen såhär långt in på försäsongen, så var Sunnanå för kvicka, för raka och stundtals även för starka. Spelmässigt var Bureå det ledande laget i den första halvleken, men Sunnanå gjorde mål, där var skillnaden.

Trots förlusten har hela Bureå IF som förening stor anledning att jubla. Igår blev det klart att föreningen lever vidare då man på ett extrainsatt årsmöte räddade föreningens framtid genom att tillsätta en helt ny styrelse, inte bara ordförande som tidigare nämts i media. En glad nyhet för fotbollen i Skellefteå. Bureå är ett lag som bara för några år sen var ett stabilt lag i trean. En division som laget skulle må bra av att återvända till så småningom.

Nicklas Kauppi och Peder Jonsson spelade båda matchen. ”Old firm” spelade stabilt, men Kauppi blev lite väl defensiv då han spelade med Johan Lindgren, något som gjorde att anfallsspelet i Bureå inte blev lika starkt som det är med en fulltränad och offensiv Kauppi bakom rodren.

I Sunnanå imponerade mittfältet med Andreas Stenlund, William Schönfeldt och Joel Bohman. Även Alexander Brinkmann visade stundtals klass. Matchens enda mål gjorde Erik Altin för SSK i mitten av den första halvleken.