Helgens underhållning för den fotbollstokige

Sitter du i samma sits som mig? Fredagen är avverkad, helgens sötma går att smaka i såväl bihålor som fingerspetsar. Du har avverkat dina fredagsmåsten. Kanske köpt en trisslott, hoppas på det bästa, eller varför inte unna dig något extra efter en hård vecka. Nu är det helg, då börjar vi leva igen. Fotbollens högtid i väntan på sommarens stora höjdpunkt. Vad har du då för fotbollsunderhållning att avnjuta i helgen då? Här har du lite alternativ.

I kväll möts Bureå och Sunnanå på Norrvallas konstgräs. Sunnanå är alltid starka, men ikväll är frågan om inte Bureå är starkare. Hela ”old firm”-gänget är nämligen med. Niklas Kauppi, Peder Jonsson, Robert Lindgren och möjligtvis även Jesper Öhman kommer till spel. Även nyförvärven Nuno Stråge, Johan Lindgren och Johan Wahlberg finns med i startelvan, och kan Bureå ställa upp med kvällens lag under hela säsongen, då kommer laget bli farliga. Det jobbiga för ledningen är dock att detta inte kommer att ske, något som gör att laget har något att bita i denna säsong. Hur som hellst kommer det bli en spännande match. 20.00 är det avspark.

ooo

På Guldvallen möts Bergsbyn, med formstarke, nyvärvade målvakten Johannes ”Nooben” Norberg som sista länk i ett nytt och ungt Bergsbyn. Medle kommer till spel utan FF-rutinerade Mikael Bergren som dras med en fotledsskada. John Lindblad aggerar fortsatt tränare i klubbens vilda jakt för att få ut honom på planen igen. Nyförvärven Lars Rihm, Myckle, Nils Sundqvist, do, och Albin Rosendahl, tillbaka från Norge, har börjat bra direkt och Lindblad tycker att laget känns starkare än förra säsongens uppsättning. Det stora frågetecknet är för lagets bredd, då antalet spelare minskats från i fjol.

ooo

I morgon har Skellefteå FF premiär i Härnösand mot IF Älgarna – på grus (!). Det ska bli kul att höra spelarnas reaktioner efter matchen, truppen spikas på dagens träning som äger rum klockan 17.00 på Norrvalla.

ooo

I morgon klockan 14.00 sparkar Morön BK även igång seriespelet med hemmapremiär mot Assi IF på Norrvallas konstgräs. Morön saknar mest troligt Emil ”Forsa” Forslund, som dragits med en knäskada, men som kanske kan medverka ändå. Jonas Fällman har haft problem med ryggen och kommer inte till spel. Förutom dessa har man ordinarie lag. Man möter ett förstärkt Assi IF som har värvat en del från, division III degraderade Kalix, samt tre finska spelare, som enligt rapporterna från norr, ska hålla hög klass.

Förra säsongen vann Morön hemma och spelade 4-4 borta. Laget ställer mest troligt upp enligt följande:

Målvakt: John Stighäll

Backar: Anders Vidmark, Rickard Jonsson, Jakob Fürstenhoff, Ludwig Lindström

Mittfält: Joakim Högdahl-Olsson, Linus lindström, Christoffer Larsson, Johan Högdahl

Anfall: Tomas Markström, Alexander Nygren

ooo

Två formsvaga lag möts på Norrvalla klockan 11.30 i morgon då Boliden tar emot Clemensnäs.

Åmliden ställde in söndagens match mot Bastuträsk, men verkar komma till spel i morgon mot Innervik 18.00 på Guldvallen.

ooo

Fredrik Lundh ska visa klass då han klockan 14.00 i morgon ska brottas med Rönnskärs IF på Guldvallen. Bjurfors som ser riktigt starka ut inför denna säsong, kommer hålla till i division VI, något laget i år är alldeles för bra för. Förmodligen hade de varit ett topplag i femman.

ooo

Morgondagen bjuder även på väldigt intressanta derbyn. Först och främst möts Drängsmark/Ostvik – Åhlund/Byske klockan 10.00 på Guldvallen. Mjövallen och Burträsk, damlag, drabbar samman. Sist men inte minst ett riktigt hatderby. Lövånger/Uttersjöbäcken-Vebomarks IF klockan 16.00 på Guldvallen, en match som alltid bjuder på heta känslor. En klassiker i division VI för några säsonger sedan och nu väntar hela byn Vebomark på sina konkurenters degradering för att få spela dessa underbara matcher igen.

ooo

Även i inlandet blir det intressant. Lycksele IF möter Vilhelmina IK i en het drabbning. Mest för att Lyckseles storstjärna från förra säsongen, Ruslan Meherremli, bytt Lycksele för Vilhelmina inför den här säsongen. Matchens spelas enligt Västerbottens fotbollsförbund på Tannens IP klockan 12.00 i morgon.

ooo

I Europa kan du njuta av Manchester United-Tottenham. Två lag i desperat behov av poäng. Tottenham för att behålla fjärdeplatsen och United för att fortsätta ha hoppet om ligasegern.

Arsenal-Manchester City. City jagar Tottenham och behöver varje poäng laget kan få.

Barcelona och Real Madrid matchar på lördagkvällen. De förstnämda tar emot Xerex, medan Real gästar Zaragoza.

Inter kan överta serieledningen i Serie A vid seger mot Atalanta. I alla fall tillfälligt. Serieledande Roma möter Sampdoria på söndagseftermiddagen.

I Bundesliga kämpar Bayern München för att behålla alla spelare skadefria inför tisdagens CL-semi, men även för att behålla serieledningen över Schalke 04. Båda spelar i morgon 15.30.

ooo

Mer om söndagens matcher kommer senare i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *