Profilerna i extremt heta division 2

Seriestarten är inpå oss. Fortsätter på Lars Lindbergs inslagna väg med profiler i lagen men väljer att köra andra vinjetter. Nu är det division 2-lagen som ska synas i sömmarna.
Ersboda SK
Målskytten: Daniel Larsson. Tolv mål på sexton matcher i fjol. Med en i princip intakt forwardsuppsättningen är det fortsatt Larsson som får bära det främsta ansvaret för målproduktionen.
Stjärnan: Johan Rönnmark. Ingen spelare med självklar stjärnstatus i årets upplaga av Ersboda SK. Johan Rönnmark har några ungdomslandskamper och provspelet med engelska klubbar och får med gedigna bakgrund rollen som Ersbodas stjärna.
Nyckelspelaren: Olle Andersson. UFC-lånet på innermittfältet kan bli en riktig succé. Efter år på sidlinjen ska han vara ordentligt tränad och med lite tempo i sig kan detta bli Anderssons säsong. Bör få en viktig roll av Örjan.
Kometen: Marcus Vahlström. Känns som att Vahlström har varit med i hundra år nu. Med han är trots allt bara en yngling fortfarande och med tanke på landskamperna och den nya generation som får chansen i Ersboda så tror åtminstone 1/3 av bloggen att detta blir Vahlströms genombrottsår. Mycket är upp till honom själv.
Mariehem
Målskytten: Pär Widmark. En naturlig målskytt kändes som MSK:s svaga punkt i fjol. För att se detta räcker det med en blick på förra årets statistik i VF-coachen. På topp 8 fanns två anfallare med varav Suat Sari blev fyra med 9.6 poäng och Rikard Bojang sjua med 4.8. Norsjö-pöjken Widmark är bra i boxen och har man nr 9 så har man.
Stjärnan: Suat Sari hade varit ett självklart val på den här platsen. Tyvärr är inte den tidigare danska ungdomslandslagsmannen med ett cv som slår Henrik Larssons med hästlängder kvar i MSK. Målvaktstränaren Jari Kinnunen har en stor roll i Titanic. Det måste ändå ge lite status?
Nyckelspelaren: Peder Åström. Visade redan i träningsmatchen mot Umeå FC vilka egenskaper han besitter. Mittfältare med grym blick, teknik och passningsspelare som kommer bli viktig för Mariehem.
Kometen: Niklas Wiberg. Imponerade redan i fjol när han fick chansen. Nu har den kvicke och tekniske Wiberg fått en ordentlig försäsong i kroppen. Nu blir det att åka av!
Robertfors IK
Målskytten: Joel Gradin. Känns nästan som RIK saknar en riktigt utpräglad målskytt. Håller Gradins kropp kommer han nog vara den ledande målskytten.
Stjärnan: Fredrik Fjällström-Winka. Lycksele-sonen som nr 23 på ryggen står för mycket av det offensiva på Stantorsvallen. Känslig högerfot och bra speluppfattning gör att Fjällström-Winka åtminstone förtjänar lite stjärnstatus. Att ha landskamper på meritlistan gör det inte sämre…
Nyckelspelaren: Mladen Galambos. I dagsläget har Robertfors bara en målvakt. Nu råkar han vara en av de bättre i serien och måtte Galambos hålla sig skadefri för RIK:s del.
Kometen: Juan Pedro Jurando Santa Maria. Mannen med seriens läckraste fotbollsnamn kan bli en komet i ordets rätta bemärkelse. Ska vara teknisk och dribblingsskicklig som få. Frågetecken för fysiken efter flera år vid sidan av planen.
Skellefteå FF
Målskytten: Leo Englund. Får nog tacka VF-coachen för han redan nu blivit stor i länet. De åtta målen i en och samma match hade visst gett tidningsartiklar men med VF-coachen blev Leo namnet på alla fotbollstyckares läppar. Har fortsatt ”måla” på försäsongen och med Zdravkov som framspelare kan det nog bli ytterligare ett par kassar.
Stjärnan: Goran Zdravkov. Självklart val. Kommentar överflödig.
Nyckelspelaren: Goran Zdravkov. Självklart val även här. Har som bekant en magisk vänsterfot och väldigt, väldigt mycket kommer förstås gå igenom den gode Goran.
Kometen: Emil Pettersson. Högerbacken som i fjol spelade en viktig roll i Sunnanås framfart har tagit klivet upp bland de stora grabbarna och ska enligt rapporterna ha gjort en riktigt bra försäsong.
Tegs SK
Målskytten: Carl Pettersson-Lif. Med sin kvickhet och teknik ska UFC-lånet ska nog C P-L kunna spotta in ett par mål.
Stjärnan: Johan Örnfjäll. Nyfövärvet från Vilhelmina ska tydligen ha potentialen att vara en av seriens bästa mittfältare. Bara i länet finns spelare som Zdravkov, Folkesson, Åström, Fjällström-Winka med flera så med ett sådant uttalande från Tegs ledarstab får Örnfjäll redan innan seriestarten stjärnstämpel på sig. Resten är upp till honom själv.
Nyckelspelaren: Jonathan Jonsson. Med tanke på den stenhårda konkurrens som finns på UFC:s mittfält så tror bloggen att Jonsson mestadels kommer husera på mittfältet i Teg. Där blir han utan tvekan en nyckelspelare med sitt engagemang och enorma vilja. En riktig ledartyp.
Kometen: Stephen Boateng. Nyförvärvet från GUIF har alla fysiska attributer för att klara sig i tvåan. Tegs nr 28 kan bli en obehaglig överraskning för många.
Umedalens IF
Målskytten: Jesper Lott. Skadedrabbad på försäsongen men frisk är han den som ska göra målen i UIF.
Stjärnan: Oskar Edholm. Kanske inte en stjärna i ordets rätta bemärkelse men lagkaptenen Edholm är trots allt det namn majoriteten förknippar med Umedalens fotboll numera. Lagkapten och en jätte i försvaret.
Nyckelspelaren: Kristoffer Bjuhr/Henrik Folkesson/Gustaf Persson. Umedalen har seriens kanske högsta högstanivå. Det om inte annat visades mot Bodens BK. Lika tydligt var det mot Östersund vad som händer när man saknar den nämnda trion. Tyvärr har alla tre en historia med skadebekymmer.
Kometen: Joakim Stigedahl så klart. Vem annars? Målskytt i Svenska Cupen både mot Boden och Östersund. Född 1994. Även om 15-åringen är uppsatt som back så känns det som mittfältet är platsen för unge herr Stigedahl. Har på försäsongen varit respektlös och framförallt vågat mycket. Resultatet har inte låtit vänta på sig.

4 kommentarer

  1. När kommer era tips inför årets seriespel i västerbotten? Ska bli intressant att se hur ni resonerar med tanke på vf-coachen.

  2. Lär komma en liknande på söderfyran ja. Känns dock lite konstigt med tanke på att så väl Herr Bålfors som Herr Ruuth spelar i serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *