Lyon på plats

Vulkanaskan har till slut försvunnit så i afton kunde Lyons specialchartrade plan landa på en i princip helt öde Umeå City Airport (flashigt namn!) vid 20-tiden. Lotta Schelin studsade in på kryckor men såg och lät tämligen glad ut hur som helst. Lyon genrepade för övrigt i går med att åka ur franska cupen i semifinal mot Paris SG. 1-1 efter straffar blev det.
– Trist, men det känns bra att vi får chans till revansch direkt, sade norskan Ingvild Stensland till Bloggen.
Den här gången blev det ingen Lyonbuss på plats i Umeå utan spelarna fick snällt sätta sig i en svensk buss för vidare färd mot hotellet. Enligt Stensland ska dock högsta hönset, presidenten Jean-Michel Aulas, anlända till Umeå på matchdagen, precis som han gjorde 2008.
Men Lyons herrar har ju även de en tämligen viktig match i morgon hemma mot Bayern München så Aulas ska först se den på Stade Gerland innan han, som det verkar, åker upp till Umeå och Stade Gammliavallen.
ooo
UIK körde en lättare träning i dag. De som startade mot Linköping i går körde återhämtningsträning och övriga körde lite tuffare. Emma Åberg Zingmark var med och körde och tränaren Jocke Blomqvist var hoppfull om att kunna spela med henne på innermitt på onsdag. I övrigt nästan inga skador…
– Elin Landström fick en smäll över nosen på träningen men det ska nog inte vara någon fara, sade Blomqvist.
ooo
På tal om UIK. Patrik ”Dockan” Bäcklund är tillbaka där som materialförvaltare.
ooo
Ja, vad hade vi då att säga om helgen och Umeå FC? De har fått en smakstart i serien. Fyra poäng och noll insläppta mål på två matcher är stabilt. Kul att se att Stuart Gibson också tror på sin startelva. Samma startelva i går som i premiären och jag gillar det kontinuitetstänket, det ger en trygghet och en stabilitet som är viktig.
ooo
Mer UFC. Erik Lundström fortsatt mest populäre VF-coachenspelare. Han är vald i 57 lag i skrivande stund och har tre andra UFC:are närmast bakom sig.
ooo
Flitige kommentatorskribenten Röbäckarn frågade om Sörfors och Sörmjöles matcher. Kan inte redogöra för Sörfors förehavanden men däremot såg jag Sörmjöle/Hörnefors division IV-genrep mot Stöcke. Det blev 3-1 i en minst sagt ljummen match där Martin Bjuggstam, Johan Isacson och Daniel Fredriksson hängde för Sörmjöle/Hörnefors (som för övrigt kastade om hela startelvan totalt till andra halvlek).
ooo
Umedalen-Ersboda blev 2-2 till slut sedan Ersboda slarvat bort det totalt på slutet. Som Röbäckarn skriver en tämligen dålig fotbollsmatch, eller kanske en premiär helt enkelt.
ooo
Sunnanå har fått en tung inledning i damallsvenskan. Poängtapp i sista minuten både hemma mot Hammarby och borta mot AIK. Till helgen väntar ett tredje Stockholmslag, nämligen Tyresö. Då bjuds det på fri entré på Norrvalla. Förhoppningsvis kommer det fler än hemmapremiärens omåttligt tama 443 åskådare då. Just det, Sunnanå lirar ju redan på onsdag också. Hemma mot Kopparbärs/Göteborg, så att ingen missar det alltså.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *