Inkast och Rivaldosparkar för Skellefteålagen

Skellefteå FF hade idag hemmapremiär på Norrvalla mot Sollefteå. Gästerna lämnade allt upp till målskytten Daniel Johansson på kontring. Resterande nio försvarade matchen igenom. FF hade väldiga problem att såga sig igenom det kompakta försvaret och hade stora kvalitetsbrister idag. Många slarviga missar som gjorde att första halvleken inte blev mycket för den fotbollsälskande publiken. Den största dramatiken i den första halvleken blev istället när Jens Lindström fick Dragan Kancevics dobbar i ögonbrynet och började blöda ordentligt i ansiktet. Fem minuter utanför spel och omplåstring senare var han tillbaka i spel, men var tvungen utgå i den andra halvleken på grund av yrsel.

Då matchen mer och mer såg ut att gå mot en delad pott. Inte ens stolparna var på hemmalagets sida. Jonas Desai hade en i stolpen i den 67:e minuten, bland annat. Då klev han fram – Goran Zdravkov – med en frispark likt Rivaldo a´la 1999. Zdravkov skruvade in den i första krysset från 25 meter med sin fina vänsterfot. Efter det fick Florian Gramada göra sitt första mål i FF-tröjan i matchens sista minut. Det blev även slutresultatet 2-0.

ooo

Morön BK har det betydligt tyngre. Laget har, trots favoritstämpeln, förlorat de två inledande matcherna. Förrra helgen med 0-3 mot Assi, och igår mot Gällivare/Malmberg med 1-3. Enda tröstmålet stod Alexander Nygren för. Men laget har stora problem. En backlinje bestående av tre mittfältare håller inte. Jakob Fürstenhoff var dessutom avstängd till den här matchen. Något som gjorde att ”Kega” valde att spela Johan Nordahl som back. Altså hade man både Nordahl och Anders Vidmark, tidigare forward, men främst yttermittfältare, i backlinjen.

En väldigt offensiv uppställning – något som laget fått sota för. Laget har släppt in enkla mål, inte minst ska noteras att laget släppt in två av sex mål efter inkastsituationer. Laget behöver lösa sin defensiv för att detta inte ska bli en tråkig säsong för de grön-vita.

ooo

I damtrean inledde Myckle IK med att åka på storstryk mot Betsele med 0-5. Natalie Kyrk var matchens dominant med sina tre mål. Clemensnäs slog Flurmarks IK med 1-0 på bortaplan. Klutmarksdamerna nådde inte enda fram då de besegrades av Sörböle på lördagsförmiddagen. Slutresultet skrev till rättvisa 2-1 till fördel för Sörböledamerna.

Det blev vinst för Moröns damer i seriepremiären mot Umeå södra ungdom med 2 – 0. Målen satte Rebecca Andersson och Julia Lindberg på kalla Guldvallen.