UFC ner på jorden

Fick ett sms i kväll av en kompis som för två veckor sedan tänkte fixa årskort till UFC: ”Då kan vi sluta drömma om superettan. UFC blev avslöjade i dag. Uselt försvarsspel, fantasilöst anfallsspel och en passivt tränare som byter för sent”.
Jag svarade på messet. Skrev att jag då tänkte ge UFC en chans till även om dagens match inte var av toppformat.
Svaret: ”Jag hoppas ju och har förväntningar. Det är därför jag blir så besviken”.
Och så är det ju med idrotten. 2-0-segern mot ex-superettanlaget Sirius sköt med en gång upp förväntningarna ett steg högre. 0-0 mot Arameiska Syrianska var helt okej.
Dagens insats var inte det. Visst, starten var bra. UFC tryckte tillbaka Valsta. Fick fast dem i pressen gång på gång. Var aggressiva och heta. Men när Valsta började spela lite enklare under en period, gick mer på kamp och mindre på skönspel vann de över matchen. Och när de väl vunnit initiativet, ja då kunde de börja kreera från mittfältet. Henrik Sennström sprang som en sårad på innermitt men han fick föga hjälp i pressen av Erik Lundström och övriga kompisar och Valsta hittade enkelt in i ytan mellan mittfält och backlinje. Väl där, ja då var de skickliga i sin one-touch-fotboll.

UFC mötte ett bra lag i dag. Men samtidigt vek man ner och vann få andrabollar och få närkamper. Backlinjen hade problem mot det kreativa motståndet , Adam Chennoufi och Kali Ongala försvann nästan fullständigt efter första 20 och Ongalas defensiva arbete är inget man visar upp på tränarutbildningarna.
Danny Persson försökte på topp, men UFC fick ofta ett låångt lag och det tog låång tid innan man fick upp laget.
I dag tycker jag dessutom Stuart Gibson borde ha gjort något byte redan i halvtid. Ut med Ongala eller Chennoufi och in med Johan Larsson. Nu kom det bytet först i 67:e minuten. Inte så sent kan tyckas men med tanke på hur illa UFC fungerade i andra halvan av första tycker jag bytet borde ha kommit redan då.
Bytena av Robin Nilsson, och främst Andreas Utterhall, kändes mer som kosmetika.
Jaja. En match gör ingen sommar, det är 23 matcher kvar och UFC har tre poäng upp till serieledning, det är ingen fara på taket direkt. Umeå FC kan bättre, men mot ett så pass bollskickligt lag som Valsta måste pressen funka hela matchen, hela laget måste ligga rätt hela tiden och man kan inte tappa boll så lätt som UFC gjorde i dag.

ooo

På tal om UFC. Fredrik Wennebro hängde för IFK Umeå när de 2-1-besegrade Ope borta.

ooo

Umeå IK? Det ser inte bra ut. 1-3 mot (skrällgänget) Kristianstad som hade en 160 centimeter lång utespelare som målvakt. Det borde ju räcka med att slå en höjdare för att göra mål på en sådan målvakt. Problemet var ju att UIK inte ens verkar ha tagit sig fram till mål. 14-6 i avslut och 9-3 i skott på mål till Kristianstad. Dessutom en utvisning på Emma Berglund. Förnedrande är väl rätta ordet – och en Champions league-backlash som heter duga. Även en påminnelse om att UIK i år behöver ha fullaste fokus i varje match hela säsongen för att vinna.
Sunnanå nästa för UIK och då är det två lag i desperat behov av seger som möts. Länge sedan vi hade de förutsättningarna inför ett länsderby.

ooo

Division IV södra är i gång. Största skrällen? Sörfors 3-0-seger mot Gimonäs UIF och Röbäcks 0-0-insats mot Sandåkern.

ooo

I damtrean bjöds vi i helgen på två 5-0-segrar för Betsele respektive Mariehem FF. Mycket VF-coachen-poäng där.

ooo

VF-coachen i övrigt? Tre av fyra 3-miljonersspelare levererade! Och den fjärde, Rikard Eriksson, lirade inte ens.
För den som missat det. Lycksele-Vilhelmina är uppskjuten på grund av snö. Och den matchen kommer att räknas in i nästa veckas resultat, det vill säga det datum den spelas på. Det gäller även för framtida uppskjutna matcher.

ooo

Just det. Vill ni ha bilder publicerade på den här bloggen är det hur enkelt som helst. Maila bara mig, Bålfors eller Lars om ni har bilder på exempelvis matchvinnare som ni vill ha utkörda. Bilder är alltid roliga!

ooo

Alles.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *