Första segern och islossning för Morön

SKELLEFTEÅ Efter en seg säsongsinledning tog Morön BK sig i kragen inför dagens match mot Infjärdens SK.
En fungerande defensiv och ett fartfyllt anfallsspel grundade för seger.

– Vi hade maximal utdelning, säger Larsson.

FOTBOLL, DIVISION III NORRLAND
MORÖN BK – INFJÄRDENS SK 7-1

Morön BK hade bara gjort ett mål på de två inledande matcherna i division III-norrland, men i lördagens match mot Infjärden – blev det riktig islossning. Hela sju mål och sex olika målskyttar – något som behövs för ett, sen tidigare, riktigt sargat självförtroende.

– Vi fick ett tidigt mål, och trots att de kvitterade snabbt, fick vi inte hängskallar utan ställde direkt om för att ta ledningen igen, säger tvåmålsskytten Christoffer Larsson.

Joakim Högdahl Olsson inledde målskyttet efter en spelvändning av Linus Lindström. Tjugo minuter senare spelade han fram till Tomas Markströms 3-1, men sen blev det stopp för första halvleks bästa spelare. En lårkaka stoppade honom från fortsatt spel.

Fyra mål i andra
Morön gjorde hela fyra mål i den andra halvleken och skrev fast slutsiffran 7-1, efter mål av Linus Lindström, Alexander Nygren, Christoffer Larsson och hjälp från motståndarna med ett självmål.

– Det blev ordentlig islossning. Vi hade maximal utdelning till skillnad från de tidigare matcherna då vi, trots spelövertag, missat mycket chanser. Nu fick vi självförtroende och vind i ryggen då målen ramlade in, säger Larsson och fortsätter:
– Defensiven har tidigare varit ett problem, men i veckan har vi tränat mycket på överflyttningar och få motståndarna att springa. Det tillsammans med att backlinjen gjorde en kanonmatch – gjorde att de inte kunde skapa knappt något alls.

Dyr seger
Trots en lättad stämning i laget, fanns ett orosmolm. Förstemålvakten John Stighäll lämnade matchen i början av den andra halvleken efter att ha blivit överkörd och misstänkt fått axeln ur led.

– Felix(Marklund) skötte det bra då han kom in och höll ju även nollan. Nu har vi fått vinna och det ska vi fortsätta göra så vi kan klättra lite i tabellen, konstaterade den
lycklige tvåmålsskytten.

Infjärden hade inget att sätta emot den här gången. Klasskillnaden visade sig från första minut – och efter 90 minuter kunde man slå fast – Morön BK har vaknat.

FAKTA:

Morön BK – Infjärdens SK 6-1
Målen: 1-0 (4) Joakim Högdahl Olsson, 1-1 (18) Fredrik Zetterberg, 2-1 (21) Christoffer Larsson, 4-1 (55) Alexander Nygren, 5-1 (76) Linus Lindström, 6-1 (81) Christoffer Larsson, 7-1 (85) Christoffer Larsson.
Publik: 207 personer
Domare: Daniel Öster Waara, Umeå.

2 kommentarer

  1. tror de har blivit fel i matchresultatet på vf-coachen, där står de att morön fick stryk med0-8 det stämmer väl absolut inte?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *