Norrvalla – fredsfältet för comeback

Drängsmark/Ostvik har börjat årets säsong med bravur. Laget har nu två raka segrar i division IV efter att ikväll ha besegrat Bastuträsk på Norrvalla med 5-1. Erik Andersson var tillbaka på plan och gjorde få missnöjda, även om det märktes att toppformen inte är framme hos honom ännu. Matchen började jämt och snällt. Bastuträsk stack upp några gånger och fick till några halvchanser. Den bästa hade Salah Salah med ett missat friläge.

Men efter 19 spelade minuter gjorde Mikael Lindahl 1-0, då föll Bastuträsk som ett instabilt korthus i en orkan. Efter det var matchen så gott som död. Ingen intensitet, ingen kamp och inget hjärta visades – då är det svårt att besegra, sjukt nog med tanke på att de är nykomlingar, ett av seriens bästa lag. Fem minuter efter Lindahls ledningsmål gjorde Jonas Lindgren 2-0 på en spelvändning av ett misslyckat uppspelsförsök från hemmalaget.

Efter det tog det över en halvtimmes speltid innan Patrick Obinna presenterade sig för den frusna publiken med sitt första mål för kvällen. Fredrik Edlund kunde reducera på ett friläge innan Obinna var framme igen och kompletera förnedringen. Slutresultatet skrevs tillslut fast vid 5-1 till Drängsmark, och det kunde blivit mer, tack vare duktige Bastuträskmålvakten Stefan Ekström – hölls siffrorna undan förnedring.

Klasskillnad var ordet. Över 90 minuter kunde det inte ha slutat annorlunda. Drängsmark blir att lita på i år – inte minst nu med Erik Andersson i laget.