Saturday sum up

Vi börjar väl med Umeå FC som igår ställdes mot Carlstad United på en dålig naturgräsplan i Karlstad. Hemmalaget tog ledningen efter dryga 30 minuter och skulle bli matchens enda. Det här var en match där planen omöjliggjorde skönspel och den fysiska kampen stod i centrum. UFC-grapparna som emot bra och särskilt i andra hade man ett par farliga målchanser men där målen uteblev.

Stuart Gibson var nöjd med sina grabbar efteråt men förstås besviken över ännu en förlust.

Sennström, Janne Jonsson och Jesper Törnqvist bäst i FC.

ooo

Division 2-lagens kräftgång fortsätter. Ersboda gjorde det bäst som kryssade i en tråkig 0-0 match mot Älgarna.
– Det var inte många rena avslut på mål, konstaterade Örjan Andersson.

Efter en fin första halvlek av Umedalen så tappade man allt i andra. Resultatet? Förlust 3-2 hemma mot Härnösand. Allas vår lilla trollgubbe Alen Zulovic gjorde två mål. Gustaf Persson och Anders Norberg gjorde målen för UIF.

Inför bloggens ögon förlorade Mariehem hemma mot Piteå. Tendenserna var tydliga i matchen. Serieledaren PIF är ett lag i medgång. Mariehem ett lag i motgång. Spelmässigt var det jämnt och hemmalaget hade bra koll på Viktor Brännström och Piteås farliga omställningar.

Men problemen med att göra mål fortsätter. Pär Widmark, Kim Lundmark, Peder Åström, Niklas Wiberg hade alla mer eller mindre bra chanser men motgångens vind blåste bort målen. Om det inte vore nog så fick Stefan Dahlberg sitt andra gula och i samma veva fick Piteå en tveksamt dömd straff som en viss Brännström satte säkert.

– Killarna förtjänar ändå en eloge. Vi blir bättre och bättre för varje match, säger MSK-tränaren Jonas Wikström.

Sollefteå-Teg spelades på en svårspelad plan. Detta utnyttjade hemmalaget bäst och gjorde sig förtjänta av segern. Man var fysiskt starkare och spelade efter de givna korten (med tanke på planens skick). Sebastian Stenvall kvitterade i 66:e men Sollefteå gjorde mål två minuter senare. På tilläggstid reducerade Johan Örnfjäll till 3-2 på straff.

ooo

Premiär i damtvåan igår. Umedalens IF besegrade Lira BK hemma med siffrorna 3-2. Enligt tränare Fernando Pontes var det ett offensivt UIF som ville vinna och därmed gjorde sig förtjänt av de tre poängen. Catarina Wilén tvåmålsskytt och i övrigt mycket bra som högerytter. Även målvakten Lisa Eklund förtjänar beröm.

Åkullsjön däremot åkte på en rejäl mina i form av Assi. Förlust 1-6. Kanske mycket beroende på att man saknade mängder av spelare. Endast två utespelare på bänken gjorde att hemmalaget inte räckte till helt enkelt. Liza Lundkvist bra för Åkullsjön och målet gjordes av Angelica Sundh.