Alexander Nygren gav Morön andra raka

SKELLEFTEÅ Alexander Nygren hade målfest på Norrvalla när Morön tog sin andra raka seger.
Forwarden svarade för tre av Moröns totalt fyra mål.
– Vi har tränat mycket boxspel och det fick vi utdelning för nu, säger han
.

FOTBOLL, DIVISION III NORRA NORRLAND
MORÖN BK – SÄVAST IF 4-1 (2-0)

Morön BK tog sin andra raka seger då de på lördagsförmiddagen besegrade Sävast IF i överlägsen stil. Första halvlek var en enda lång dominans från hemmalaget – och gästerna skapade absolut ingenting. Alexander Nygren svarade för tre mål i matchen och leder nu den interna skytteligan.

– Det känns skönt att bollarna börjat rulla in, konstaterar matchvinnaren.

Hemmalaget visade prov på ett fantasirikt och vackert anfallsspel då de utnyttjade kanterna på ett bra sätt och satte sina forwards i lägen. Det märktes extra tydligt då laget andra forward, Tomas Markström, även noterades i målprotokollet.

Missar bindeln
Nygren, som efter sina tre mål i lördagens match, skulle fått äran att bära VF-coachenbindeln i nästkommande match på grund av att han producerade flest poäng i tävlingen under denna match. Dessvärre är han bortrest och då får forwardskollegan Markström ta över bindeln.

– Jag hade ju bara tur på mina mål ändå så, skrattar Nygren och fortsätter:
– Markström får se till att tacka för det med att göra lite mål åt mig då.

I denna match bar Christoffer Larsson bindeln efter sina två mål i förra omgången.

Diskuterade straffar

I den andra halvleken försökte gästande Sävast att skapa något, men hade svårt att ens ta sig över mittplan. Morön pressade vidare men fick inte in bollen. Johan Nordahl blev då nerriven i straffområdet – men domaren friade en misstänkt straff. Bara något anfall senare tilldömdes Sävast en straffspark – något som skapade stor iritation på planen.

– Nordahls var solklar straff enligt mig. På deras straff han killen springa tre-fyra steg innan han föll, så den kändes tveksam, säger Alexander.

Men trots reducering på straff blev det aldrig riktigt spännande. Morön kunde istället utöka sin ledning med både 3-1 och 4-1 – båda signerade Alexander Nygren. Det sista var dessutom riktigt vackert. Helt fri dundrade han upp en höger i nättaket och Sävast var ett slaget lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *