Nedflyttningsplats nära för Sunnanå

SKELLEFTEÅ Martina Sandströms injektion räckte inte för Sunnanå.
Trots en stark avslutning blev det ingen poäng i matchen mot LdB FC Malmö.

FOTBOLL, DAMALLSVENSKAN
SUNNANÅ SK – LDB FC MALMÖ 2-1 (2-0)

Efter att ha blivit ordentligt utspelat av serieledande LdB FC Malmö i den första halvleken ville Sunnanåtränaren Krister Lundgren få till en förändring. Lösningen blev att byta spelsätt till 4-3-3 och låta Martina Sandström göra comeback efter hennes huvudskada.

– Vi behövde en förändring och prövade att ändra spelsätt. Det fungerade dock inte alls och istället fick Malmö sin bästa period i matchen, säger Lundgren.

Sandströms inhopp gav Sunnanå kraft framåt. Guldskovinnaren från i fjol blev ett ständigt orosmoment för ett annars stabilt försvar i gästerna.

– Jag tänkte att jag bara var tvungen att gå in och köra. Jag var ju den som hade de piggaste benen och det försökte jag utnyttja, säger Sandström.

Avskedstillställning?

Perpetua Nkwocha reducerade i den 74:e matchminuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

– Vi fick luft under vingarna och kunde mycket väl ha fått in en kvittering i slutet, säger Lundgren och fortsätter:
– Det är sista kvarten vi tar med oss från den här matchen. Då bevisade vi att inget lag är för starka för oss – vi kan skaka alla lag.

Brasilianska Luana Gomes, som i veckan fick veta att hon får lämna klubben, fick hoppa in i slutet av matchen. Och kanske var det här avskedsföreställningen för Allsvenskans dyraste bänknötare.

Önskar Marklund

Sunnanå har många spelare på skadelistan, och nu när även Gomes räknas bort, blir laget ännu tunnare än vad det redan är.

– Har vi alla spelare tillgängliga har vi ett starkt lag. Det jag önskar mest är få ha Hanna Marklund fullt ut. Vi är lite för beroende av att ha henne i laget, avslutar Lundgren.
Sunnanå är nu bara en poäng ovanför nedflyttningsplats. Lundgren har, minst sagt, ett tungt ansvar på sina axlar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *