Malå kommun tog tre poäng av Sunnanå

Malå IF – Sunnanå SK 2-0
Mål:
Oscar Renström (31), Pelle Sjöström (54)
Matchen:
Sunnanås unga spelare fick sig en smärre chock då de anlände till Malå – matchen skulle nämligen spelas på grus. Kommunen i Malå släppte inte in spelarna på gräsplanen och en bitter stämning skapades redan innan avspark. Väl på grus gynnades Malå otroligt mycket. Sunnanå hade problem att skapa något eget spel, men kämpade på trots det.

Malå vann komfortabelt med 2-0 efter att Pelle Sjöström fortsatt sitt målrus han inlett i säsongsinledningen. Malå backade tillbaka och försvarade sin ledning efter att just Sjöström gjort 2-0. Sunnanå hade några farliga chanser, men nådde aldrig ända fram.

Mjövallen – Vilhelmina 1-0
Mål:
Andreas Stadig (41)
Matchen:
Två lag i den nedre delen av tabellen möttes på en riktigt dålig gräsplan. Förhoppningarna på skönspel existerade knappt och så sant som det är sagt så slog detta in. Den första halvleken var den sämsta som spelats i division IV den här säsongen.

I den andra halvleken drabbades gästerna av en utvisning och hemmalaget trodde att matchen var vunnen då Andreas Stadig gett Mjövallen ledningen i slutet av den första halvleken. Men så blev det inte – istället vaknade Vilhelmina och tog över spelet. Bara otur hindrade gästerna från att lämna med minst en poäng. Kristoffer Malm och David Lidman var bäst i hemmalaget.

Rönnskär IF – Betsele IF 2-3
Mål: R:
Oscar Karlsson (4), Mikael Vidmark (89), B: Moutasem Abtah (19), Ismail Al-Mansouri (37), Rikard Eriksson (75).
Matchen:
Betsele anlände till Skelleftehamn utan att ha vunnit där på fyra försök. Men denna gång drog man det längre strået. Rönnskär fortsätter förlita sig på Mikael Vidmark och Mathias Lundberg, men denna gång vart i alla fall Lundberg mållös.

Betsele spelade fin fotbo och lyckades rulla bollen som de ville. Viktige Rikard Eriksson fick göra sitt första, otroligt förlösande, mål för säsongen. Matchen avslutades i kaos då sista halvtimmen blev helt utan attraktiv fotboll. Betsele vann rättvist.


Medle SK – Bureå IF 1-4
Mål: M:
Nils Sundqvist, B: Mustafa Haidari (2), (28), Niklas Kauppi (47), Peter Eriksson (50).
Matchen:
Efter att ha åkt på tre raka förluster var Bureå piskade att vinna för att lämna jumboplatsen i serien. Laget gick ut från första spark och tog kommando i matchen som de förde i 90 minuter. Hemmalagets Mustafa Haidari inledde med att springa till sig två mål innan matchen hunnit bli en halvtimme gammal. I den andra halvleken fortsätte dominansen från gästerna och man hade råd med hela sex byten – i och med att matchen redan var vunnen.

Niklas Kauppi var tillbaka i spel och gjorde det bra tillsammans med Johan Hellström och Mustafa Haidari som var bäst på plan.

Bastuträsk SK – Robertsfors BK 0-1
Mål:
Emil Nilsson (74)
Matchen:
Första matchen på Lövåsen för säsongen och hemflyttade Tobias Lundström, comebackande Peter Stenmark samt Simon Eriksson och helt ordinarielag utan skador – mycket talade för att Bastuträsk skulle ta sin första trepoängare hemma mot Robertsfors. Gästerna ville annat och förde bollrullandet i hela matchen.

Hemmalaget spelade tufft och hårt, men hade som vanligt väldigt svårt att skapa klara målchanser. Gästerna skapade egentligen bara en riktig målchans, men den tog man vara på, om det ens var en målchans. Kollektivet Robertsfors vann över ett okreativt Bastuträsk – där har ni slutsatsen.

3 kommentarer

  1. Fånigt att gnälla på gruset sunnanå, inse att Malå är ett bättre fotbollslag! Att gnälla på grus är den sämsta bortförklaring som finns, till och med sämre än att klaga på domarna!

  2. Precis, håller med Skellefteåbo! Ingen fördel för Malå trots att man tränar på grus. Man kan aldrig träna in när en snedstuds ska inträffa, lika för båda lagen och Malå vann så enkelt är det.

  3. Så stor chock kan det ju inte ha blivit för Sunnanå att matchen skulle spelas på grus då de visste om det innan de for till Malå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *