Lycksele fortsätter att imponera

Inför säsongen var jag en av de som trodde att Lycksele skulle få det jobbigt att hänga på i toppen av division IV-norra. Efter sex omgångar kan jag enkelt konstatera att laget har imponerat stort. Laget har på sex omgångar hållit nollan i fem matcher!

Enda gången laget släppt in mål var i derbyt mot Betsele då Moutasem Abtah överlistade försvaret och Joakim Hansson i målet.

Lycksele kämpar sig kvar i toppen av tabellen, dock med en match mer spelad än jagande Malå, som dessutom är obesegrade. Lycksele leder på sina 15 plusmål.

Lycksele IF – Bastuträsk SK 3-0 (1-0)
Målen:
Johan Högberg, Sebastian Johansson, Sarkan Huseynov
Matchen:
Marginalerna fortsätter att grina illa för Bastuträsk. För tredje matchen i rad hänger man med sina motståndare men faller på de små marginalerna som skiljer ett topplag från ett bottenlag. Gästerna hade fått hem viktige anfallaren Carl Lindström från Norge, men föga hjälp gjorde det med Lyckseles effektivitet.

Lagen drog jämt i den första halvleken – men väl i den andra fick gästerna in hemmalaget, till skillnad från gästerna.
Gästerna var vid ställningen 1-0 nära att kvittera, men avsluten ville sig inte. I hemmalaget får målvakten Joakim Hansson beröm. Gästerna spelade gediget och backlinjen med bland annat David Karlsson och Mikael Signarsson skötte sig bra. På mittfältet spelade nyblivne pappan Peter Degerman en stabil fotboll för Bastuträsk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *