Morön kom undan med blotta försräckelsen

SKELLEFTEÅ Morön BK såg ut att gå en enkel seger tillmötes – men allt förändrades snabbt.
Efter Olle Rindqvists 3-1 i andra halvlekens första minut slutade hemmalaget spela och höll sånär på att tappa segern.
– Idag var det bara tur, Storfors var bättre än jag trodde, säger tvåmålsskytten Alexander Nygren.

FOTBOLL, DIVISION III NORRLAND
MORÖN BK – STORFORS AIK 4-3 (2-1)

När Emil Forslund sköt in 1-0 redan efter elva minuter såg Morön BK ut att gå mot en komfortabel seger hemma mot Storfors AIK. Saken såg inte mindre klar ut då, den numera delade skytteliga ledaren i division III, Alexander Nygren gjorde sitt första mål i matchen. Allt var frid och fröjd fram tills att lagen kommit ut på planen i den andra halvleken och fått se Olle Ringqvist nicka in 3-1 innan publiken förstått att matchen var igång – men sen rasade allt.

– Jag vet inte vad som hände. Vi började tappa massor av boll på mitten och tillät dem att kontra, som vi på förhand visste att de ville
göra. Det var otroligt onödigt av oss att släppa in dem i matchen, säger Moröntränaren Gunnar Hellgren.

Gästande Storfors åt sig mer och mer in i matchen och när Viktor Asplund reducerade till 3-2 genom ett riktigt snyggt nickmål blev det ordentligt oroat i Morölaget.

Skyttekungen stoppade paniken
Men Storfors glädje blev kortvarig. Bara tre minuter efter reduceringen kom Alle Nygren återigen rätt och kunde sätta förlösande och panikstoppande 4-2 till hemmalaget.

– Vi började spela exakt så som vi inte skulle göra. Vi hade fått direktiv, men dem sket vi tydligen i. Som tur var så fick vi dit några bollar, men den här gången hade vi tur, säger matchvinnaren Nygren.

Trots Nygrens mål fortsatte Morön spela omständigt och tappa boll på egen plan halva. Uppspelen blev omständigare, och första halvleks bästa spelare, Emil Forslund, började även han tappa såväl bollar som humöret.

Tio man
Forslund blev fult kapad av Storfors Robert Bergwall och sinnet rann ut den nersparkade Moröaren. Snabbt var han på fötterna och visade sin förargelse på den bryskt behandlande Storforsaren. Händelsen resulterade i ett gult kort vardera. Bergwall hade dock ett sen tidigare och han fick lämna planen.

Höll ut
Morön kämpade ändå ända till slutet och belönades med tre poäng då de höll ut och vann med 4-3.

– Det var otroligt skönt vi fick med oss alla tre poängen, något jag även tycker vi var värda med tanke på att vi för spelet i stora delar av matchen, säger Gunnar Hellgren.

Planens bästa spelare var utan tvekan Alexander Nygren – han hade fått konkurens om Emil Forslund hållit upp sin första halvlek i 90 minuter.