Vem värvar Mattias Larsson?

Det är ju bara att konstatera omsvep. Bra ruljans från norra länsdelen, sämre från södra här på bloggen. Men liksom den numera kyliga junivinden så blåser även förändringens vind på bloggen.

ooo

VF-sportchefen Niklas Westman skrev i lördagens tidning en tänkvärd krönika om länsfotbollen. Läs här

Har inte fått mina egna tankar på plats. Men det man ska komma ihåg innan man svävar ut alltför mycket på elittänkande är hur många möjligheter det finns för unga spelare att synas. För även om det kanske är som Westman skriver att det numera är liten skillnad på division 2 och division 4-fotbollen så är ju division 2 ett oändligt bättre skyltfönster.

ooo

Robertsfors-Umedalen på Stantors. Två lag som står på ostadiga ben. Ett hemmalag som inlett rent ut sagt katastrofalt men som kanske funnit rätta spåret med slutet på Tegsmatchen och gästerna som kommer från den undermåliga prestationen mot Mariehem senast.

Mariehem tar emot Luleå hemma på MSK-arena. Har de grönklädda konserverat formen? Peder Åström och Jonas Lindmark riktigt bra mot Umedalen. Kim Lundmark även han riktigt bra.

ooo

Rio Ferdinand, Jon Obi Mikel, Ballack, Essien, en tveksam Drogba. Fler och fler återbud inför VM-festen. Bara att hålla tummarna för att ingen fler går sönder kommande dagar.

ooo

Mattias Larsson kommer flytta hem till Umeå från Östersund. Han skriver själv på fotbollz.se om beslutet och öppnar för att eventullt flytta ned i divisionssystemet. Vem är först och hugger på anfallaren?

ooo

Ahhh….äntligen en fotbollsnyhet att skriva om. Inte bara match- eller skaderapport. Sweet.

2 kommentarer

  1. Inget ont om Åström , Lindmark och Lundmark i MSK men vem hade dom att tampas mot i UIF? En centrallinje (inkluderande mittbackarna) helt utan kunnande som visserligen förstärktes av en fult spelande Bjuhr (inte i balans??) i delar av andra halvlek. Har dom överhuvudtaget hört talas om positionsförsvar??
    UIF är dock definitivt inte sämre än dom flesta tjonglagen i div II (ESK, Skellefteå FF och möjligtvis IFK Luleå undantagna) när alla är kuranta men mot MSK var dom riktigt usla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *